Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands

Lowlands

Drie dagen achter elkaar onderzoeksdata verzamelen op een festival met ruim 50.000 potentiële proefpersonen. Dankzij een samenwerking met festivalorganisatoren, kunstenaars en wetenschappers is dat mogelijk. Onderzoekers kunnen nu hun onderzoeksvoorstel indienen waarmee ze op het Lowlands Science-terrein data kunnen verzamelen en tegelijk festivalbezoekers op toegankelijke wijze kennis kunnen laten maken met wetenschappelijk onderzoek.

Voorstel indienen

Lowlands, De Nationale Wetenschapsagenda (NWA), New Scientist en BKB | Het Campagnebureau nodigen wetenschappers uit om een onderzoeksvoorstel in te dienen om uit te voeren op Lowlands Science. Op 16, 17 en 18 augustus 2024 komen festivalbezoekers uit heel Nederland naar Biddinghuizen voor één van Nederlands grootste en bekendste festivals. Aanmelden voor deze unieke manier van onderzoek doen kan tot uiterlijk 31 maart 2024.

Lowlands Science succesvol

Voor het onderzoek kan gebruikgemaakt worden van het afgebakende Lowlands Science terrein en de (vrijwillige en anonieme) medewerking van festivalbezoekers die jaarlijks in grote getale naar het Lowlands Science Lab komen. De voorgaande edities van Lowlands Science waren erg succesvol. Zowel voor de festivalbezoekers die op een toegankelijke manier kennis maken met onderzoek, als de deelnemende wetenschappers die buitengewoon veel data verzamelen. NWO maakte een reportage van de voordelen die onderzoekers tijdens Lowlands Science 2023 hebben ervaren.

Het ‘live onderzoekslaboratorium’ dat Lowlands Science afgelopen augustus vormde, maakt niet alleen de festivalgangers enthousiast. Ook de onderzoekers ondervinden er veel voordelen aan. ‘Het is fantastisch om in zo’n korte tijd zoveel mensen van verschillende leeftijden en achtergronden te laten meedoen aan ons onderzoek’, aldus Sigrid Wertheim-Heck. Ze is socioloog en stond in 2023 met haar onderzoek op het festival.
.

Gerelateerde berichten...