Tilburg University voert experiment uit tijdens Lowlands Science 2023

lowlands

Verschillende onderzoekers van het Human Resource Studies departement sloegen de handen ineen om een uniek experiment uit te voeren tijdens Lowlands Science. In dit experiment, genaamd “The Ultimate Tetris Game”, combineert men de klassieke games ‘Dance Dance Revolution’ en ‘Tetris’. Men nodigde festivalbezoekers uit om de dansvloer te betreden en mee te doen aan het experiment, dat draait om samenwerking.

Normaliter zijn games zoals ‘Dance Dance Revolution’ en ‘Tetris’ individuele uitdagingen. Hierbij proberen spelers zoveel mogelijk punten te scoren. Dit experiment daagt de deelnemers uit om als team te werken. En samen de hoogste score te behalen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Want de combinatie van dansen en Tetris spelen vereist een goede coördinatie en samenwerking tussen de spelers.

Stress en inclusie

Amber Kersten, een van de onderzoekers van dit experiment, licht toe: “Het doel van dit experiment is om meer inzicht te krijgen in hoe mensen samenwerken en welke factoren invloed hebben op de stress die ze ervaren. Ook wordt onderzocht of de diversiteit en inclusie binnen een team invloed kan hebben op hoe stressvol de samenwerking wordt ervaren. Door deze aspecten te onderzoeken, hopen we meer inzicht te krijgen in hoe organisaties inclusieve culturen kunnen creëren waarin teams succesvol kunnen samenwerken.”

Lowlands Science

Tijdens Lowlands Science worden door diverse universiteiten, hbo-instellingen en onderzoeksinstituten interessante onderzoeken uitgevoerd, waarbij bezoekers kunnen meedoen aan deze experimenten. Voor onderzoekers is Lowlands Science de ideale gelegenheid om een experiment uit te voeren.

Tetris – Lowlands Science 2023

Het festivalterrein biedt een unieke setting en trekt jaarlijks zo’n 55.000 bezoekers. Het Lowlands Science Lab is speciaal ingericht om festivalgangers uit te nodigen voor onderzoeken zoals The Ultimate Tetris Game. Op deze manier willen onderzoekers wetenschap toegankelijk maken voor een breed publiek en nog meer mensen in aanraking laten komen met de fascinerende wereld van onderzoek.

Gerelateerde berichten...