ONTAP AI geeft deep learning extra impuls met nieuwe AI-architectuur

AI
NetApp heeft vandaag de beproefde architectuur van NetApp ONTAP  AI gelanceerd. Deze wordt aangedreven door DGX™-supercomputers van NVIDIA en via de cloud verbonden NetApp AFF A800 all-flash storage om de datapipeline door edge, core en cloud heen te vereenvoudigen, versnellen en te schalen om zo deep learning te implementeren en klanten te helpen echte impact met AI te realiseren.
Hoewel veel organisaties nieuwe AI-platformen, -tools en -praktijken aannemen hangt het succes met AI af van hoe een bedrijf data benadert. Organisaties moeten inzicht in en controle over hun data hebben, van edge en core tot cloud, om effectief te zijn in de AI-gebruiksvormen van tegenwoordig en een bedrijf toekomstbestendig te maken voor nieuwe AI-applicaties.
“Grote en kleine bedrijven in verschillende branches hebben belangrijke vooruitgang geboekt bij het gebruik van AI om echte problemen op te lossen, vooral problemen binnen de bedrijven. Hoewel AI-modellen en -workloads zeer interessant zijn, zijn ze echter niet makkelijk te implementeren en veel organisaties worstelen ermee”, zegt Ritu Jyoti, Program Vice President van IDC. “De beproefde architectuur van NetApp ONTAP AI is een krachtige oplossing die gebruikers helpt om door AI aangedreven bedrijfsresultaten te versnellen en belemmeringen bij de implementatie te overwinnen.”
“Het ontwikkelen van revolutionaire AI-technologie en deze omzetten in baanbrekende producten en services voor onze klanten is van cruciaal belang in veel markten waarin we werken”, aldus Monty Barlow, hoofd artificial intelligence bij Cambridge Consultants. “NetApp ONTAP AI, aangedreven door DGX-supercomputers van NVIDIA en all-flash storage van NetApp, vereenvoudigt en versnelt de datapipeline voor deep learning.”
“Overal investeren organisaties aanzienlijk in AI, maar vaak missen ze de infrastructuur die nodig is om hun data te optimaliseren voor AI-projecten en om hun applicaties en workflows af te stemmen, zodat ze de verwachte impact krijgen”, zegt Octavian Tanase, Senior Vice President ONTAP bij NetApp. “De data-oplossingen via de cloud van NetApp en nieuwe beproefde architectuur met DGX van NVIDIA creëren één data-omgeving voor AI. Hierdoor krijgen klanten de controle, toegang en performance die ze nodig hebben om de juiste data op het juiste moment op de juiste locatie naar hun AI-applicaties te sturen, en dat allemaal op niveau en allemaal geïntegreerd, beheerd en beschermd door de NetApp Data Fabric.”
Door gebruik van de NetApp Data Fabric stelt ONTAP AI ondernemingen in staat een naadloze datapipeline te creëren die zich uitstrekt van de edge tot de core en de cloud. In deze pipeline worden met volledige controle en protectie uiteenlopende, dynamische en gedistribueerde databronnen geïntegreerd. ONTAP AI heeft enorme rekenkracht en capaciteit, waardoor performanceknelpunten worden weggenomen en veilige, onderbrekingsvrije toegang tot data vanaf meerdere bronnen en data-indelingen mogelijk is.
“De combinatie van DGX van NVIDIA en all-flash disksystemen van NetApp vervult de infrastructurele uitdagingen van hedendaagse AI-implementaties”, zegt Jim McHugh, vicepresident en algemeen directeur van Deep Learning Systems bij NVIDIA. “NVIDIA’s leiderspositie op het gebied van AI- en GPU-computing in combinatie met de innovatie van NetApp op het gebied van all-flash storagesystemen biedt klanten een snellere manier om AI te implementeren met beproefde performance en een vereenvoudigd bedrijfsmodel.”
ONTAP AI is een gezamenlijke beproefde architectuuroplossing van NetApp en NVIDIA waarin ’s werelds krachtigste GPU-oplossingen worden gecombineerd met ’s werelds snelste en meest met de cloud verbonden flashsystemen en software.

Gerelateerde berichten...

X