Ook strengere eisen papieren gegevensbescherming door invoering AVG

De nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die 25 mei van kracht wordt brengt ook strengere eisen aan papieren gegevensbescherming met zich mee. De eisen van de wet houden dus niet op bij digitale gegevensbescherming maar veel bedrijven weten dit nog niet afdoende. Dat blijkt uit onderzoek.

Bedrijven zijn volgens de nieuwe wet verplicht zorgvuldig om te gaan met alle persoonlijke gegevens, zowel digitaal als op papier. Veel bedrijven treffen al wel voorbereidingen, maar de nadruk ligt volgens de onderzoekers daarbij teveel op het digitale. Een groot deel van de veiligheidsincidenten doen zich juist voor met papieren data.

 

Verlies of diefstal

Van de 598 incidenten met gevensbeschering tussen juli en september in het Verenigd Koninkrijk wat zeker 14% te wijten aan verlies of diefstal. Zeker 19% was gewoon verkeerd geadresseerd en 4% aan het opbergen op een onveilige plek.

 

De incidenten zijn geregistreerd door de Information
Commissioner’s Office (ICO,. Dit is een Britse instantie voor
gegevensbescherming).

Herleiden

Door voortschrijdende technieken is het steeds beter mogelijk om papierresten te herleiden naar het originele document. Om aan de eisen van de wet te voldoen moeten bedrijven dus ook hier maatregelen treffen.

Met de invoering van de AVG moeten alle papieren persoonsgegevens niet alleen zorgvuldig worden verkregen en opgeslagen Ze moeten desgewenst ook zorgvuldig worden vernietigd.

Gerelateerde berichten...

X