Oud Microsoft-baas Ballmer: Linux geen gevaar meer

Microsoft logo voor gebouw
De voormalige CEO van Microsoft Steve Ballmer noemde Linux 15 jaar geleden nog een “kanker”. Tegenwoordig vindt hij het opensource-besturingssysteem geen bedreiging meer voor Windows. De uitspraak deed hij volgens persbureau Reuters tijdens een diner van zakenblad Fortune.
Ballmer, opvolger van Bill Gates, was tussen 2000 en 2014 CEO van Microsoft maar  is tegenwoordig eigenaar van een basketbalteam in in Los Angeles.

Ballmer stelt dat: “Microsoft extreem veel geld verdiende door het gevecht met Linux zo fel aan te gaan.”

Dat de zelfde mening binnen Microsoft ook geldt bleek overigens eerder deze week toen het bedrijf mededeelde dat zijn zakelijke SQL Server-software ook voor Linux beschikbaar komt. Ballmer zegt dan ook de nieuwe strategie van de huidige directeur van Microsoft Satya Nadella geweldig te vinden. Hij heeft de huidige CEO zelfs een mail gestuurd met zijn steunbetuiging.

Nadella heeft Microsoft-software inmiddels op veel meer platformen laten draaien. Office is bijvoorbeeld ook gemaakt voor voor iOS en Android-systemen. Verder kocht het bedrijf een aantal bekende makers van mobiele apps bij anderen weg.

Ballmer maakt met deze mening duidelijk dat hij afstand neemt van de eerdere beleidslijn die hij destijds voor het bedrijf hanteerde. Het onpopulaire Windows Phone-besturingssysteem moest wat hem betreft topprioriteit krijgen. Dat leverde de softwaregigant destijds flinke verliezen op.

 

Gerelateerde berichten...