Presentatie State of the Dutch Data Centers op vierde Nationale Datacenter Dag

Tegelijk met de vierde nationale Datacenter-dag vindt de presentatie plaats van het rapport State of the Dutch Data Centers. Dit is een jaarlijks groot onderzoek naar de Nederlandse datacentersector. Beiden vinden plaats op dinsdag 12 juni. De presentatie van het rapport vindt plaats bij datacenter Previder in Hengelo.

Op deze dag mogen zowel bedrijven en organisaties, overheden en particulieren zo’n vijftien datacenters door heel Nederland bezoeken. Het gaat om datacenters van de Dutch Data Center Association (DDA). Aanmelden vooraf is wel verplicht.

Het eerste exemplaar van het rapport wordt overhandigd aan Eddy van Hijum. Van Hijum is gedeputeerde van de provincie Overijssel voor het CDA. Hij heeft economie in zijn portefeuille.

 

Onstuimige groei

In het rapport van vorig jaar werd becijferd dat de groei onder datacenters onverminderd doorzette. Deze bedroeg in 2016 zo’n 15%. Dit heeft geresulteerd in 283.000m² aan netto vloeroppervlakte in multi tenant datacenters.

In het rapport werd de voorspelling gedaan dat er de komende jaren zo’n 180.000m² aan vloeroppervlak in nieuw te bouwen multi tenant datacenters bij zou komen. 98% in de Metropool Regio Amsterdam (MRA). Met de presentatie van de jongste cijfers in Hengelo wil DDA laten zien dat de groei zich niet tot Amsterdam beperkt.

 

Digitale motor

Op Nationale Datacenter Dag wordt het alsmaar toenemende belang van Nederlandse datacenters gevierd. Zij staan immers aan de basis van het internet van vandaag.

Een kwart van ons BNP is inmiddels afhankelijk van datacenters. Hoe dit precies in zijn werk gaat, laten diverse datacenters in Nederland zien met rondleidingen en presentaties.

De Nederlandse datacenter infrastructuur is een van de beste ter wereld. Mede hierdoor is zij uitgegroeid tot de Digital Gateway to Europe. Een hub die zich qua grootte en impact kan vergelijken met Rotterdam en Schiphol, maar vele malen sneller groeit. Sterker nog, de andere hubs zijn in de loop der jaren steeds afhankelijker geworden van de digitale hub.

Dit werd pijnlijk duidelijk tijdens de stroomstoring op Schiphol enkele weken geleden, toen een discontinuïteit van digitale toepassingen leidde tot een complete stilstand van de werkzaamheden.

 

Gerelateerde berichten...

X