Private cloud aanbieder in zorgsector CAM IT overgenomen door KPN

Cam IT Solutions (CAM), private cloud aanbieder in de zorgsector is overgenomen door KPN. KPN wil hiermee een sterkere positie krijgen in de zorgsector.

Het in Nieuwegein gevestigde Cam IT is meer dan 30 jaar succesvol actief. Momenteel zijn er 62 medewerkers in dienst. Of de overname tot bezuinigingen of ontslagen gaat leiden is nog niet bekend.

Beide partijen zien in de overname kansen in het verder helpen digitaliseren van de zorgsector. Volgens Willem Drijver, CEO van CAM biedt KPN een toekomstbestendige basis voor CAM als toonaangevende healthcare platform provider in Nederland. ” De gerichte samenwerking zal leiden tot een slimme combinatie van diensten en gezamenlijke innovatie over de gehele zorgketen. Zo kunnen wij onze klanten beter ontzorgen.”

 

 

Private cloud

CAM verzorgt voor ziekenhuizen, zorginstellingen en andere publieke organisaties betrouwbare en veilige toegang voor circa 50.000 gebruikers tot de centrale applicaties vanuit het CAMCUBE Private Cloud Platform. CAM neemt het technisch beheer op zich en zorgt voor doorlopende ontwikkeling en innovatie van zowel de IT-werkplekken als de achterliggende connectiviteit.

Frank van der Post, Chief Commercial Officer bij KPN: “Met de overname van CAM versterken we onze positie in de zorgsector. Deze sector digitaliseert snel en in toenemende mate. CAM heeft zeer specialistische kennis in het leveren van IT-werkplekken voor zorgorganisaties. KPN heeft technologische expertise, toonaangevende infrastructuur en distributiekracht in de zorgsector. Samen zien wij kansen om in te spelen op de toenemende vraag naar integrale ICT-oplossingen. En samen kunnen we ook beter bijdragen aan de verdere digitalisering van de zorg. Dit is immers een belangrijke voorwaarde om deze betaalbaar te houden en toekomstbestendig te maken.”

 

 

Gerelateerde berichten...

X