Reële dreigingen in real-time: interactieve ’wereldkaart’ met cyberdreigingen

mkb

Kaspersky Lab introduceert een interactieve Cyberthreat Map, een ‘wereldkaart’ die in real-time wereldwijd cyberbeveiligingsincidenten visualiseert. De aard van de cyberdreigingen omvat kwaadaardige objecten die tijdens on-access en on-demand scans, web antivirusdetecties en in e-mails zijn gedetecteerd, evenals objecten die geïdentificeerd zijn door kwetsbaarheid- en inbreukdetectiesubsystemen.

In de huidige wereld van cyberdreigingen duurt het slechts enkele minuten om nieuwe kwaadaardige applicaties of spam te verspreiden. Kaspersky Labs wereldwijde gedistribueerde, cloud-gebaseerde infrastructuur – het Kaspersky Security Network (KSN) – helpt producten van Kaspersky Lab informatie te ontvangen over nieuwe, verdachte bestanden en andere dreigingen, vrijwel direct nadat deze opgedoken zijn.

De informatie over deze beveiligingsincidenten wordt nu in real-time toegevoegd aan ‘de wereldkaart’ in het cyberdreigingsoverzicht, zodat iedereen de grote verscheidenheid aan dreigingen kan bekijken, én de snelheid waarmee ze zich verspreiden.

Gebruikers kunnen de wereldbol roteren en inzoomen op een specifiek deel van de wereld om een beeld te krijgen van het lokale dreigingslandschap. Verschillende soorten gedetecteerde cyberdreigingen worden gemarkeerd met verschillende kleuren. De gebruiker kan een beschrijving van elke type bedreiging tevoorschijn halen op het scherm of de weergave van bepaalde soorten cyberdreigingen uitschakelen.

De gegevens kunnen eenvoudig via de desbetreffende buttons gedeeld worden via sociale netwerksites. Tevens zijn er mogelijkheden om de achtergrondkleur, taalinterface en weergavemodus (platte kaart of draaiende wereldbol) aan te passen. Bovendien is er een handige link om direct te controleren of de computer van de gebruiker geïnfecteerd is met kwaadaardige software.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...