Ruim helft organisaties heeft securityprotocollen niet up-to-date

databescherming

Meer dan de helft van de organisaties heeft de securityprotocollen niet up-to-date. Ruim de helft (51%) weet daarbij zelfs dat medewerkers onbeveiligd gegevens versturen terwijl die wel beveiligd moeten zijn. Dit blijkt uit een steekproef onder IT-verantwoordelijken.

Van hen geeft 36 procent aan niet volledig op de hoogte te zijn van de veiligheidsrisico’s bij het installeren van een nieuwe applicatie op het bedrijfsnetwerk. 44 procent vindt dat werknemers te weinig bewustzijn hebben voor het veilig omgaan met de bedrijfsdata en de data van hun klanten.

Securityprotocollen

Door de coronacrisis komen bedrijven voor nieuwe uitdagingen te staan. Zeker in de IT- en cybersecurity. Ruim driekwart (76%) van de organisaties heeft protocollen waar werknemers zich aan moeten houden om de veiligheid van data te kunnen garanderen. 44 procent geeft aan deze protocollen te hebben moeten herzien vanwege de crisis. Daarbij geeft 20 procent toe dat de proctocollen waar ze nu mee werken niet meer op up-to-date zijn.

Vooral het thuiswerken van medewerkers stelt organisaties voor nieuwe uitdagingen. Cybersecurity-protocollen voor medewerkers die normaliter op kantoor werken zijn niet meer van toepassing als men thuiswerkt. Dit maakt de organisatie extra kwetsbaar.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X