SAP zoekt actief naar autistische medewerkers

testen

SAP werft actief mensen voor werkzaamheden op het gebied van programmering, testen en kwaliteitszorg. Het initiatief ging afgelopen jaar van start met een aantal pilotprojecten, waarbij SAP het werken met autisten testte in Duitsland, Ierland en India. Het concern kondigt nu aan het project ook bij vier kantoren in de Verenigde Staten uit te rollen. Later dit jaar worden hier nog twee locaties in Canada aan toegevoegd.

Samenwerken
Voor het initiatief ‘Autisme aan het Werk’ werkt SAP nauw samen met de Universiteit van Cambridge. SAP en de universiteit hebben hiervoor een overeenkomst voor vijf jaar getekend. De universiteit biedt hulp bij het zoeken naar getalenteerde studenten met een autistische stoornis. SAP heeft voor deze studenten een speciaal stageprogramma ontwikkeld. De stageperiode vergroot de kans dat de geselecteerde kandidaten direct na hun studie bij het concern aan het werk kunnen. Daarnaast werkt SAP samen met diverse overheidsinstellingen en non profit-organisaties in de VS. Wereldwijd is maar liefst 85 procent van de mensen met autisme werkloos. De doelstelling van SAP is om in 2020 minstens één procent van het wereldwijde personeelsbestand ingevuld te hebben door mensen met een autistische stoornis.

Uniek talent benutten
“SAP ziet autisme niet slechts als een belemmering, maar juist als een voordeel voor verschillende functies. Autisten beschikken over unieke talenten, die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor onze organisatie”, zegt Caspar Joustra, algemeen directeur van SAP Nederland. “Ze gaan goed om met repetitieve werkzaamheden, besteden veel aandacht aan details en werken zeer nauwkeurig. Dergelijke eigenschappen maken collega’s met een autistische stoornis uitermate geschikt voor bijvoorbeeld software testwerk.” De algemeen directeur acht de kans klein dat de Nederlandse vestiging van SAP autisten in dienst neemt. “Reden hiervoor is dat er bij SAP in ’s-Hertogenbosch geen software wordt ontwikkeld en getest, maar stagiaires zijn altijd welkom. Onze business partners en wederverkopers hebben echter wel meer behoefte aan technisch personeel, vandaar dat we de kwaliteiten van autisten ook bij hen onder de aandacht brengen.”

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...