SentinelOne scoort voor derde jaar op rij het hoogst op analytische detecties in MITRE Engenuity ATT&CK

SentinelOne heeft de resultaten bekendgemaakt van de MITRE Engenuity ATT&CK-evaluaties en is de enige leverancier die drie jaar op rij het hoogst scoort op analytische detecties. Van de 30 geëvalueerde leveranciers behaalde SentinelOne’s Singularity XDR 100% preventie, 100% detectie, de hoogste analytische dekking (108/109) en nul detectie-delays. Hiermee toont SentinelOne aan dat het Singularity XDR-platform in staat is autonoom te vechten tegen zelfs de meest geavanceerde cyberdreigingen.

MITRE Engenuity voert jaarlijks onafhankelijke evaluaties van beveiligingsoplossingen uit, om de industrie en overheidsinstellingen te helpen betere beslissingen te nemen om veiligheidsdreigingen te bestrijden. Het ATT&CK-raamwerk beoordeelt leveranciers op hun vermogen om automatisch real-life cyberaanvallen te detecteren en erop te reageren.

De laatste evaluatieronde heet ‘Enterprise 4’-evaluaties. MITRE Engenuity richtte zich hierbij op twee dreigingen: Wizard Spider en Sandworm. Deze dreigingen zijn gekozen op basis van hun complexiteit, relevantie voor de markt en hoe goed het personeel van MITRE Engenuity de tegenstander kan evenaren. De belangrijkste resultaten in de MITRE-evaluatie zijn:

  • 100% preventie voor alle besturingssystemen: beveiligingsteams hebben technologie nodig die past bij het hoge tempo waarin kwaadwillenden opereren. SentinelOne Singularity XDR bepaalt het precieze moment waarop kwaadaardige activiteiten plaatsvinden en onderneemt autonoom actie om dreigingen te stoppen en te verhelpen, allemaal zonder menselijke tussenkomst.
  • Hoogwaardige analytische detecties creëren context: er zijn niet genoeg bekwame beveiligingsprofessionals om iedere aanval afzonderlijk te bestrijden. SentinelOne Singularity XDR biedt realtime correlatie en context om alert-moeheid te minimaliseren, waardoor beveiligingsanalisten gegevens kunnen omzetten in storylines en daarmee context voor de organisatie creëren.
  • Volledige zichtbaarheid met nul detectie-delays: met een uitstekend zicht op de hele organisatie presteerde SentinelOne Singularity XDR het beste, zonder vertraagde detecties, waardoor de tijd dat aanvallers kunnen ‘rondkijken’ door automatisering werd geminimaliseerd.
  • Opvallend in eenvoud: SentinelOne Singularity XDR vatte twee testdagen samen in negen console-waarschuwingen op campagneniveau en demonstreerde het vermogen van het platform om SOC-lasten te correleren, contextualiseren en verlichten op machinesnelheid.

“Singularity XDR-platform verlegt de grenzen van autonome technologie om de meest geavanceerde cyberdreigingen van vandaag te stoppen”, zegt Raj Rajamani, Chief Product Officer bij SentinelOne. “Het is van cruciaal belang voor het huidige dreigingslandschap om oplossingen te implementeren waarmee organisaties aanvallers een stap voor blijven en dreigingen in realtime aanpakken. Het bereiken van 100% preventie, 100% detectie, de hoogste analytische dekking en nul detectie-delays in de Wizard Spider en Sandworm MITER-evaluatie van dit jaar valideert ons vermogen om autonome beveiliging in de hele onderneming te bieden.”

Ga voor meer informatie over de resultaten van SentinelOne in de vierde ronde van MITRE Engenuity ATT&CK-evaluaties naar: www.sentinelone.com/lp/mitre/.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...