SIDN participeert in pilotprojecten digital identity wallet

sidn

De Europese Commissie heeft het EUDI Wallet Consortium (EWC) en het Digital Credentials 4 Europe Consortium (DC4EU), waar SIDN deel van uitmaakt, geselecteerd voor een grootschalige pilot rondom de interoperabiliteit en adoptie van een Europese Digital Identity Wallet.

Pilot EUDI Wallet richt zich op reizen

Naast SIDN zijn er meer dan 60 participanten betrokken bij EWC en is bijna iedere EU-lidstaat vertegenwoordigd. In de pilot wordt het gebruik van de wallet getest in de context van reizen, onder andere voor het veilig uitwisselen van passagiersgegevens en de aanschaf van goederen en diensten.
Pilot DC4EU concentreert zich op onderwijs en studie

Standaardiseren studiegegevens

Bij DC4EU wordt gewerkt aan het standaardiseren van onderwijs- en studiegegevens in de vorm micro-credentials (diploma’s en deelresultaten van studies). Om de internationale beweging van studenten en vrije studiekeuze door Europa heen zo naadloos als mogelijk te maken. Binnen DC4EU werken we nauw samen met SURF, GEANT en hun Europese partners.

Ervaring met IRMA nuttig

Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN, is verheugd over de toekenning: “Dit is natuurlijk een geweldige erkenning van de inspanningen die we de afgelopen jaren hebben geleverd voor IRMA, de privacyvriendelijke online identiteitsoplossing. Hiervoor beheren wij de infrastructuur en ontwikkelen wij de app. De ervaring die we daarin hebben opgedaan, zal zeer van pas komen bij de pilotprojecten voor de Europese Commissie.”

Gerelateerde berichten...

X