Slechts 25% IT-beslissers vertrouwt leverancier volledig 

beslissers
Slechts een kwart van de IT-beslissers (25%) vertrouwt blind op de huidige IT-leverancier. Nog geen vier op de tien (37%) vindt dat hun IT-leverancier volledig transparant is.

Moeilijk om over te stappen

Een derde van de IT-beslissers (34%) vindt het ingewikkeld om over te stappen naar een andere IT-leverancier. Een logische reden dat IT-beslissers dit lastig vinden, is de overeenkomst met de huidige IT-leverancier die voor een aantal jaren vaststaat. Maar er zijn meer redenen die IT-beslissers belemmeren om de overstap te maken. Zo geeft ruim vier op de tien (44%) aan het ingewikkeld te vinden om over te stappen vanwege de complexiteit van het IT-landschap van de organisatie. Daarnaast is ruim een derde (35%) bang dat meerdere IT-systemen zouden kunnen uitvallen als hun organisatie zou overstappen naar een andere IT-leverancier. Dat blijkt uit onderzoek van Conclusion MBS, uitgevoerd onder ruim 1.000 IT-beslissers en -verantwoordelijken.

Flexibiliteit en toekomstgerichtheid belangrijker

Wanneer men met een nieuwe IT-leverancier in zee zou gaan, staan betrouwbaarheid (45%), de prijs-kwaliteitverhouding (29%), flexibiliteit (26%) en toekomstgericht (25%) bovenaan de criterialijst. Deze wijken iets af van de selectiecriteria die het belangrijkste waren voor de keuze van de huidige IT-leverancier. Dit zijn betrouwbaarheid (34%), de prijs-kwaliteitverhouding (33%), kennis (23%) en sectorspecifieke kennis (22%).

Gerelateerde berichten...

X