IT hoort altijd bij strategische discussie

digitale strategie

De strategische discussie in een bedrijf kan tegenwoordig niet meer worden gevoerd zonder de componenten informatie en IT.

Bij het merendeel van de ondernemingen zijn informatie en de bijbehorende (informatie)technologie een kritieke succesfactor geworden. Informatie en IT moeten optimaal bijdragen aan het succes van de onderneming, maar hoe organiseren we dat?

De traditionele manier om de strategische discussie vorm te geven was het opstellen van een informatieplan, maar dat is niet meer van deze tijd. Het stoffige document verdween al veel te vaak in de onderste la om te verstoffen. Het is dus tijd om het anders aan te pakken.

Immers: bedrijfsvoering, informatisering en (informatie)technologie raken steeds meer met elkaar verweven. Zelfs marktpositionering is innig met de vorige drie verbonden. Het is bijna onmogelijk geworden ze los van elkaar te beschouwen. Daarbij is wendbaarheid zeker een van de toverwoorden.

Hoe zou de nieuwe strategie er uit moeten zien? Lees daarvoor het hele verhaal van organisatiestrategen Menzo Meijer en Bart Stofberg online of in ICT/Magazine van mei.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...