Tekenlimiet Twitter verdubbeld voor alle gebruikers

Twitter logo

Per gisterenavond kun je op Twitterberichten niet meer de gebruikelijke 140 tekens kwijt maar de dubbele tekenlimiet van 280. Het bedrijf maakte dat gisterenavond bekend in een blog.

Het sociale netwerk testte de dubbele tekenlimiet al sinds september bij een beperkte groep. Ondanks dat bleek dat de meeste tweets alsnog minder dan honderd tekens lang bleken te zijn is de proef toch helemaal uitgerold. Slechts 5 procent van alle tweets uit de testperiode ging een beetje of ver boven de oude limiet van 140 tekens. 1 procent bleek in de testperiode gebruik te maken van alle 280 tekens. Toch waren veruit de meeste testers blij met de verandering.

 

China niet

Alleen Twitteraars in Chinees, Japan en Korea houden de oude 140 tekens. Dit is volgens het bedrijf een gevolg van hoe deze talen in elkaar zitten. Daardoor is er geen behoefte aan meer tekens.

 

Volgens Twitter ligt de meerwaarde van verhoging van het tekenlimiet vooral in het feit dat twitteraars zich vrijer voelen om te tweeten. Gebruikers hoeven minder tijd te besteden aan het kort en bondig formuleren. Minder tweets worden zo alsnog niet verzonden.

 

Het bedrijf denkt niet dat de 280 tekens problemen oplevert voor het netwerk. Dit is vooral omdat de meeste mensen er weinig tot geen gebruik van zullen maken. De tijdlijn zal er ook niet door veranderen, mede doordat het bedrijf alles al had aangepast aan de foto’s en video’s die in de tweets mogen worden opgenomen.

 

Volgens het sociale mediabedrijf bleek uit het onderzoek onder de gebruikers van het eerste uur dat zij meer likes, mentions en retweets kregen op hun langere berichten. Ze brachten ook meer tijd door op het netwerk.

 

Gerelateerde berichten...

X