Telecombeurs MWC afgelast wegens coronavirus

De Telecombeurs MWC is vanwege het coronavirus helemaal afgelast. De beurs, waar de grootste techreuzen van de wereld normaal gesproken aan meedoen zou van an 23 tot 27 februari plaatsvinden in Barcelona.

De organisatie heeft dit in een officieel bericht op hun website inmiddels bevestigd. Vorige week bleek al dat de organisatie van het Mobile World Congress kampte met een regen van afmeldingen. Die bleven maar komen, ook nadat GSMA tal van preventiemaatregelen had aangekondigd. In een verklaring op de website stelt de organisatie dat ondanks alles het risico voor zowel deelnemers als de stad zelf toch te groot is.

 

5G

Normaal gesproken trekt het MWC (Mobile World Congress) jaarlijks rond de honderdduizend bezoekers en ruim 2.800 exposanten. Dat zitten elk jaar ook tussen de vijf en zesduizend Chinezen bij.

De editie van 2020 had vooral HET congres over 5G moeten worden. Verder zouden de nieuwste snufjes op het gebied van kunstmatige intelligentie, IoT en big data centraal staan.

Veel bedrijven die zouden meedoen hebben al expliciet of in bedekte termen laten weten iets later in het jaar kleinere of heel eigen lanceringsevenementen te gaan houden. Sony kondigde bijvoorbeeld al aan dat zij de nieuwe Xperia-smartphone op 24 februari via YouTube gaan lanceren.

Veel bedrijven laten ook weten dat lancering van nieuwe producten veel later komt dan gepland. Dat geldt onder andere voor Apple, die de productie in China laat doen. Wat er gaat gebeuren met de lancering van de nieuwste iPhones is nog niet bekend.

Gerelateerde berichten...

X