Topmanagement Centric stapt op

centric

Gerard Sanderinks ict-bedrijf Centric bevestigt dat er drie topmensen zijn opgestapt, meldt dagblad Tubantia. In een interne mail die dinsdagavond is verspreid zegt commercieel directeur Maarten Hillenaar: „We komen hier sterker uit!”

Twentse Courant Tubantia wist dinsdagavond al te melden dat de drie uitvoerend bestuurders van Centric opstappen. Dit, na een conflict met en over eigenaar Gerard Sanderink. Ceo Johan Taams, coo Bart Fehmers en cfo Patrick Rosengarten wilden niet langer verantwoordelijkheid nemen voor de gang van zaken in het bedrijf. De eigenaar van de onderneming zou zijn bedrijf betrekken bij zijn heftige privé-conflict met zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. Dat conflict speelt al langer.

“Beroerd nieuws”

Dinsdagavond wilde niemand van de betrokkenen reageren, maar laat op de avond kregen de medewerkers een interne mededeling van Maarten Hillenaar: „Beroerd nieuws. Ik kan het niet anders noemen. Het kan kennelijk nog erger. Ik kan mij voorstellen dat jullie je ernstige zorgen maken. Dat kan ik niet wegnemen. De privé-perikelen van de eigenaar zijn vermengd geraakt met onze bedrijfsvoering. Dat is schadelijk.”

Misbruik van recht

Sanderink probeerde via Centric beslag te leggen bij zijn ex-vriendin Van Egten. Maar dat mislukte volledig: volgens de rechter heeft het bestuur van het IT-bedrijf zich daarbij schuldig gemaakt aan ‘misbruik van recht’.

Sanderink en zijn ex-vriendin Brigitte van Egten hebben ruzie sinds de IT-miljonair enkele jaren geleden een relatie begon met de zelfverklaard cyberdeskundige Rian van Rijbroek.

Opnieuw topmanagement opgestapt

Met het vertrek zit Centric voor de tweede keer in drie jaar tijd zonder top. Het bedrijf is een belangrijke ict-dienstverlener voor de overheid, De nu vertrokken topmensen waren alle drie pas kort in dienst: Patrick Rosengarten was met twee jaar de langst zittende executive, Johan Taams begon in juni vorig jaar, en Bart Fehmers, oud topman van IBM-Nederland kwam pas in januari van dit jaar in de board van Centric.

Gerelateerde berichten...

X