Cyber Security Experience 2023

Be Part of the Solution; Go Beyond Awareness

Go Beyond Awareness! Het is van essentieel belang om als gehele organisatie naar een dieper niveau te gaan dan alleen het begrijpen van de basisprincipes van cyberveiligheid. Het gaat daarbij over het creëren van een cultuur van verantwoordelijkheid, waarbij de gehele organisatie proactieve en adaptieve maatregelen neemt om de organisatie en haar gegevens te beschermen tegen de voortdurend evoluerende cyberdreiging. Het is daarbij van groot belang om de kloof tussen awareness en gedrag te overbruggen en om te zorgen voor synergie. Maar hoe realiseer je deze synergie zodat er een positieve cyclus van continue verbetering ontstaat? En hoe kun je met beyond awareness-initiatieven de gehele organisatie stimuleren om security-bewuste gedragingen over te nemen? Dit en meer ontdek je tijdens de 13e editie van de Cyber Security Experience.

Programma highlights

Implementatie NIS2: Choose your battles

Eind 2024 treedt de NIS2 in werking. Deze wetgeving vraagt om een integrale benadering van risicomanagement en professionalisering van governance van information security, business continuity en privacy. Stevige sturing op ketenrisico’s, maar tegelijkertijd ook transparante samenwerking met de belangrijkste ketenpartners en leveranciers. Duidelijk eigenaarschap en heldere verantwoording. Wat betekent NIS2 voor jouw organisatie? Welke keuzes moet je maken om aan de eisen te voldoen?

 De uitdagingen van ons menselijk brein en waarom awareness alleen niet genoeg is

Hoe komt het toch dat medewerkers wel die verplichte security awareness e-learning hebben gedaan en vervolgens toch Welkom123 als wachtwoord kiezen? Of een presentatie bomvol succesvolle hacks hebben gezien, om vervolgens toch gevoelige bedrijfsdata in ChatGPT te zetten? Vanuit de gedragswetenschappen weten we dat alleen kennis en vaardigheden niet per se zorgen voor het juiste veilige gedrag. Het is belangrijk je te verdiepen in de mens en zijn brein zodat je veel slimmere security gedragsinterventies kunt bedenken die op de lange termijn zorgen voor meer en veiliger security-gedrag.

De unieke strijd van Hoppenbrouwers Techniek tegen een cyberaanval

Op vrijdag 2 juli 2021 werd Hoppenbrouwers Techniek getroffen door een ransomware-aanval via Kaseya-software. Mede dankzij een back-up en herstelstrategie waren zij na het weekend weer back in business. Hoe hebben zij de aanval ervaren? Welke stappen hebben zij ondernomen? Wat hebben zij hiervan geleerd? En het belangrijkste, wat kan jij hiervan leren en implementeren binnen je eigen organisatie om een soortgelijk lot te voorkomen?

Bezoek de Cyber Security Experience en leer over onder meer:
 • Beyond Awareness; het succes beïnvloeden van security behaviour
 • Zero Trust… de heilige graal?
 • Economische valorisatie; kansen pakken in cybersecurity
 • Cybersecurity trends voor 2024; what’s next?
 • GRC: de laatste cybersecurity directives
 • De bedreigingen en kansen van Artificial Intelligence in cybersecurity
 • De human factor; cybersecurity binnen en buiten de eigen invloedsfeer
 • Het vergroten van endpoint security
 • Een holistische aanpak van cybersecurity: meer dan de som der delen
 • Threat Intelligence en Incident Response: horen, zien en doen!

Uitgelichte sprekers
 • Peter Zinn, Dagvoorzitter en cybersecurity Expert
 • Marcel de Boer, CFO van Hoppenbrouwers Techniek
 • Therese Drent, Security Behaviour Officer bij Achmea
 • Monica de Wit, Strategisch adviseur cybersecurity bij ProRail
 • Martijn Hunsche, Management Consultant bij Verdonck, Klooster en Associates
 Met bijdragen van een aantal bekende gezichten
 • Najib Amhali, bekroonde cabaretier
  Najib presenteert de serieuze en soms angstaanjagende wereld van cybersecurity met een komische twist. Hij combineert zijn scherpe geest met grappen om de absurditeit van onze digitale levens bloot te leggen.
 • Mick van Wely, misdaadjournalist, presentator en auteur
  De meester van misdaadjournalistiek onthult de duistere geest van cybercriminelen en hun genadeloze denkwijzen.
Waarom je dit congres niet mag missen

Cyber Security Experience is al 13 jaar hét congres waar (cyber)security professionals samenkomen om nieuwe kennis op te doen en te leren van elkaars ervaringen. Kom in contact met vakgenoten, ontdek hoe zij hun uitdagingen hebben overwonnen en wat jij daarvan kan leren.

Laat je inspireren in het programma door toonaangevende organisaties en innovatieve experts. Het congres wordt volledig verzorgd met koffie, thee een uitgebreide lunch en afsluitende netwerkborrel. Door deel te nemen aan het congres kun je CPE-punten verdienen, je netwerk uitbreiden en keer je vol inspiratie terug op kantoor!

Schrijf je vandaag nog in via heliview.com/cyber-security-experience met de relatiecode 7WPG2Z8L!

Lees ook:

Gerelateerde berichten...