Cyber Security Experience 2022

Cyber Security Experience 2022

De 12de editie van de Cyber Security Experience vindt plaats op 24 november in Spant! Congrescentrum. Cyber Security Experience is al jaren hét congres waar securityprofessionals samen komen om kennis uit te wisselen, te netwerken, CPE punten te verdienen en meer!

Be Part of the Solution; Let’s Team Up!

Voor organisaties is het inmiddels een no-brainer dat de individuele cybersecurity basics op orde moeten zijn. Maar van gedegen en duurzame samenwerkingen is in veel gevallen nog weinig sprake. Om cyberdreigingen het hoofd te kunnen bieden is ‘teaming up’ belangrijker dan ooit. Hoe kunt u beter samenwerken met cybersecurity leveranciers? Zijn er naast branche-initiatieven ook voldoende cross-sectorale samenwerkingen? En doet de overheid genoeg om het samenwerken tussen publiek en privaat te stimuleren?

Enkele sprekers

04822338-CSX-Sprekersbanner-Maartje Peters
Maartje Peters – Hoofd Taskforce Cyber bij Directie Veiligheidsbeleid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Drs. Maartje Peters is sinds de zomer van 2021 Head of International Cyber Policy. Maartje heeft letterlijk met haar voeten in de klei gestaan tijdens verschillende onderzoeken in Mali en Cambodia voordat ze bij de VN ging werken en later het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze begon haar carrière bij het Ministerie in 2002 en vervulde uiteenlopende functies op het snijvlak van politiek en mensenrechten zowel op het ministerie in Den Haag als op ambassades (Bangkok, Amman). Haar interesse in cyber is ontstaan doordat ze graag in nieuwe onderwerpen duikt die het Nederlands buitenlandbeleid raken. In juli 2021 trad ze als opvolger van Carmen Gonsalves aan als hoofd van de Taskforce Cyber bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens haar keynote geeft ze inzicht in de internationale en diplomatieke wereld van cyberbeleid. Wereldwijd proberen meer landen grip te krijgen op cyberveiligheid, maar hoe wordt dit spel precies gespeeld? Welke interventies heeft Nederland voor ogen, zowel bilateraal als in EU-verband? En hoe zit het precies met de nieuwe internationale cyberstrategie? Kom naar CSX en krijg antwoorden op deze en andere vragen!

04822338-CSX-Sprekersbanner-Martijn Dekker
Martijn Dekker – CISO van ABN AMRO Bank
Dr. Martijn Dekker werd in 2014 benoemd tot Chief Information Security Officer van ABN AMRO. Als CISO is hij verantwoordelijk voor het definiëren, implementeren en bewaken van de informatiebeveiligingsstrategie van de bank. Dit omvat Identity & Access Management, security operations en e-fraud prevention. Als topman en Chief Information Security Officer bij ABN AMRO Bank heeft Martijn meer dan twintig jaar ervaring in het aansturen van de beveiligingsstrategie van de organisatie. Daarnaast doceert en begeleidt hij al meer dan tien jaar masterstudenten aan Nederlandse universiteiten. Sinds begin 2020 is hij gasthoogleraar Informatiebeveiliging aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij onderzoek doet op het gebied van informatiebeveiliging, governance, besluitvorming, beveiligingsautomatisering en informatietheorie.

Tijdens de Cyber Security Experience spreekt Martijn over hoe er in toenemende mate een multidisciplinaire aanpak vereist is om slimme ideeën vanuit meerdere disciplines en sectoren te combineren en daarmee innovatieve security-oplossingen vorm te geven. Hoe kom je in contact met die andere disciplines? En hoe ga je om met de soms wel erg grote verschillen tussen partijen: verschillende manieren van werken, verschillende stijlen en verschillende snelheden? En in een tijd waarin er altijd een tekort is aan cybersecurity-professionals, is het niet eenvoudig om te investeren in riskante experimenten. Martijn Dekker deelt zijn jarenlange ervaring in het organiseren en participeren in samenwerkingen tussen de academische wereld en het bedrijfsleven. Zijn verhaal illustreert hij met een aantal voorbeelden die aansporen tot nog meer en nog betere samenwerking.

04822329-CSX-Sprekersbanner_Elsine van Os
Elsine van Os – Thought Leader op het gebied van Insider Threat
Elsine Van Os is een thought leader op het gebied van insider-risico’s. Ze heeft een educatieve en professionele achtergrond in psychologie, inlichtingen en veiligheid. Elsine werkte aan spraakmakende opdrachten voor het Nederlandse Ministerie van Defensie en Shell International, waar zij wereldwijd verantwoordelijk was voor de beoordeling van veiligheidsdreigingen. In verschillende functies heeft Elsine in meer dan vijftig landen gewerkt. Momenteel zet ze zich in om organisaties te helpen hun werknemers te begrijpen en te beschermen tegen externe recruiters. Daarbij begeleidt ze hen bij het evalueren van hun interne tegenmaatregelen en om pro-actiever te worden in het beheren van insiderrisico’s. Als het goed is gedaan, reageert een insider-risicoprogramma niet alleen snel en positief op mensen die risico lopen, maar bevordert het ook een ondersteunende cultuur in het proces.

Wanneer (cyber)maatregelen – om te voorkomen dat externe actoren uw netwerk binnendringen – succesvoller worden, zullen externe partijen proberen om insiders in te zetten om alsnog de gewenste toegang tot gevoelige informatie te krijgen. Maar wat als deze insider in uw eigen security-team zit? Tijdens de Cyber Security Experience bespreekt Elsine van Os het pad van ontsporing van medewerkers aan de hand van concrete en recente voorbeelden binnen cybersecurity-afdelingen, de impact die dit kan hebben en vooral wat hieraan (vroegtijdig) te doen.

04822329-CSX-banner-Hackers-1

Programma highlights
 • De mens voorop in het digitale domein
  Rick van der Kleij, Cybersecurity onderzoeker bij TNO Innovations
 • Het belang van samenwerken in cybersecurity
  Ruud van Oorschot, CISO bij Vanderlande Industries
 • De psychologie achter een social engineering aanval
  Jelle Wieringa, Security advocate bij KnowBe4
 • Zero Trust… of toch iets anders
  Martijn Hunsche, Management Consultant bij Verdonck, Klooster & Associates
Waarom u dit congres niet mag missen
 • Ontmoet en netwerk met uw peers
 • Wissel ervaringen uit en leer van andere organisaties
 • U bent weer volledig op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen
 • Verdien CPE punten voor uw jaarlijkse certificering
 • Leer van industry experts en thought leaders
 • Kom in contact met oplossingsaanbieders
 • Ontvang tips op het hackersplein
Meld u vandaag nog gratis aan

Cyber Security Experience is al twaalf jaar hét congres waar securityprofessionals samen komen om te netwerken en kennis op te doen. Kom in contact met vakgenoten en wissel kennis en ervaringen uit. Maak kennis met nieuwe leveranciers, verdien CPE punten en meer. Claim uw ticket op heliview.nl/cyber-security-experience/.

Lees ook: