Team Lemontree beklimt Mont Ventoux voor Stichting ALS

Lemontree is megatrots om al zes jaar de IT van Stichting ALS Nederland te mogen verzorgen. Deze stichting is voor de medewerkers van Lemontree veel meer dan een klant. Het is één van de goede doelen we met heel veel passie en commitment ondersteunen om het ultieme doel te bereiken: het puzzelstuk vinden naar de dodelijke spierziekte.

Every step brings us closer!

Lemontree en Stichting ALS Nederland organiseren met grote regelmaat een updatesessie op het kantoor van Lemontree, waarbij Gorrit-Jan Blonk – directeur bestuurder bij de stichting – aan alle Lemontree-ers uitleg geeft over wat de ziekte inhoudt en hoe het ziektebeeld voor de patiënten verloopt. Maar ook hoe het gaat met onderzoek en hoe vele mensen zich inzetten om de ziekte een gezicht te geven om de maatschappelijke betrokkenheid te vergroten. Alles met als doel de oplossing voor deze vreselijke ziekte dichterbij te brengen.

Betrokkenheid Tour du ALS

De presentaties maken altijd een enorme indruk op de medewerkers van Lemontree. En dat heeft ertoe geleid dat wij vanuit Lemontree wilden kijken hoe we Stichting ALS nog beter kunnen ondersteunen in hun missie. Niet vreemd dus dat we al jaren meedoen aan belangrijke acties en evenementen, waarmee geld wordt opgehaald voor onderzoek.

In 2019 kreeg onze betrokkenheid een nieuwe impuls met de inzet Mathijs de Grood als vrijwilliger bij de Tour du ALS. Matthijs is als Service Manager bij Lemontree nauw betrokken bij Stichting ALS Nederland en is op uitnodiging van Gorrit-Jan Blonk meegegaan om verschillende facilitaire zaken te ondersteunen op en rond de Mont Ventoux, de berg waar de Tour du ALS zich afspeelt.

Vanuit Frankrijk deelt Matthijs de mooie en intens verdrietige verhalen die hij meemaakt tijdens zijn aanwezigheid. Daardoor voelt het voor de mensen binnen Lemontree ook alsof ze er zelf bij waren. En Matthijs krijgt, mede door de aanwezigheid van ALS patiënten, een nog confronterender beeld wat deze vreselijke ziekte met mensen doet. Én nog meer spirit om samen met collega’s te willen helpen!

De puzzel

In 2020 heeft Lemontree zich door de betrokkenheid en deelname aan vele activiteiten mogen aansluiten als officiële puzzelpartner van Stichting ALS Nederland. Op ons kantoor pronkt een groot uniek puzzelstuk, welke symbool staat voor het vinden van het ontbrekende puzzelstuk naar de spierziekte. We hopen snel samen met alle puzzelpartners de gehele puzzel te kunnen leggen op het Malieveld in Den Haag.
Matthijs zet zich inmiddels jaarlijks namens Lemontree in voor de Tour du ALS. En omdat dit jaar de 10e editie zal plaatshebben van de Tour du ALS, heeft hij een hoger doel gesteld: Team Lemontree – Lemontree-ers en betrokken relaties die gezamenlijk de Mont Ventoux (22 kilometer) gaan beklimmen. Met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de oplossing voor deze vreselijke ziekte.

Team Tour du ALS Lemontree

Dat initiatief is door iedereen binnen Lemontree met groot enthousiasme ontvangen en we kunnen met trots zeggen dat Lemontree met een team van 14 deelnemers de uitdaging aangaat. Het team bestaat uit 7 Lemontree-ers en 3 relaties, echtgenotes van Lemontree-ers en vrienden. Daarnaast heeft Peter Vos, onze CMO, zich bereid verklaard verslag te leggen van de Tour du ALS en de deelname van het Lemontree team, zodat al onze relaties mee kunnen leven en de prestatie van het team kunnen volgen. We hopen veel geld in te zamelen om het oplossen van deze ziekte een stukje dichterbij te brengen. Ons motto voor de Tour du ALS: “Every Step Brings Us Closer”. Dichter bij een oplossing, maar ook dichter tot elkaar als eensgezinde vrienden.

Verschrikkelijke ziekte

Dit motto wordt nog eens extra versterkt door het verschrikkelijke verhaal wat een van onze teamleden binnen zijn familie is overkomen. In de zomer van 2021 bezocht Matthijs zorginstelling Welthuis, eveneens een mooie klant van Lemontree. Matthijs had daar een gesprek met Willem Beukers (I&A Coördinator). Het gesprek kwam al snel op ALS door de nogal opvallende auto van Matthijs, welke helemaal in stijl is voorzien van een wrap om aandacht te vragen voor de Tour du ALS. Willem bleek kort daarvoor zijn zwager verloren te hebben aan ALS en was benieuwd naar het verhaal van Matthijs en Lemontree.

Het verhaal van Willem en zijn familie raakte ons zo enorm, dat iedereen nog meer gemotiveerd werd het plan om een Lemontree team te formeren door wilde zetten. Ondanks de enorme inspanning die de Mont Ventoux op lopen, rennen of fietsen inhoudt. En natuurlijk sloot Willem zich aan bij ons team en is hij één van onze relaties die 9 juni met ons mee de berg op gaat. Hardlopend zelfs! Waarom Willem dit doet en wat zijn verhaal is zullen we binnenkort met jullie delen.

Help ons helpen… jouw hulp is hard nodig!

Jij kunt ons helpen door ons te steunen en een stap dichter bij de oplossing naar de dodelijke spierziekte te komen. Jouw donatie wordt enorm gewaardeerd!

Lees ook:
  • Steeds meer organisaties stappen af van ‘Cloud first strategie’ en kiezen HCI
  • Strip om bewustwording ransomware te vergroten

Gerelateerde berichten...