Veilig terug naar kantoor met Anderhalve Meter App

Nu de coronamaatregelen versoepelen, groeit de behoefte om weer naar kantoor te gaan. Organisaties maken bedrijfspanden coronaproof om medewerkers een veilige werkplek te kunnen bieden. Dat brengt ook uitdagingen met zich mee. Want door de vereiste anderhalve meter afstand zijn er minder werkplekken beschikbaar. Hoe houd je als werkgever de bezetting beheersbaar? En hoe biedt je iedere werknemer de kans op een werkplek? De Anderhalve Meter App is een handig hulpmiddel: medewerkers reserveren eenvoudig een veilige werkplek of vergaderruimte. En als leidinggevende heb je altijd direct inzicht in de bezetting op kantoor.

Een coronaproof werkplek reserveren

Medewerkers zoeken in de app eenvoudig een werkplek met voldoende ruimte en reserveren die met één klik op de knop vanaf hun desktop, tablet of smartphone. Als organisatie bepaal je vooraf het maximale aantal werkplekken, die in de app te zien zijn op een plattegrond. Zo zien medewerkers makkelijk of hun favoriete werkplek nog vrij is. Met filters vind je snel een overzicht van de werkplekken per vestiging, datum, dagdeel of afdeling.

Een vergaderruimte boeken

Naast het reserveren van werkplekken zie je in de app ook in één oogopslag welke vergaderruimtes vrij zijn. De app is gekoppeld met de Outlook agenda van je organisatie, zodat er altijd een actueel overzicht is van de beschikbare ruimtes. Ook kun je eenvoudig vooruit plannen, het tijdslot aanpassen en deelnemers toevoegen. Bij het bevestigen van de vergaderruimte wordt de afspraak automatisch in Outlook vastgelegd en per e-mail bevestigd.

Mijn reserveringen

Per ongeluk een verkeerd dagdeel gekozen of je reservering weer ongedaan maken? Ook dat regel je via de app. Benieuwd welke collega’s op kantoor zijn? Onder de knop ‘Wie zijn aanwezig’ zie je welke collega per dag en vestiging aanwezig is. Handig als je een vergadering wil plannen – maar ook om af te spreken met collega’s die je lang niet hebt gezien!

Makkelijk in te richten met het Microsoft Power Platform

De Anderhalve Meter App is ontwikkeld met het Microsoft Power Platform. De app combineert de krachtige mogelijkheden van Power Apps, Power Automate en SharePoint. En heel fijn: met het Power Platform kun je met minimale ontwikkelkennis toepassingen creëren die ICT voor gebruikers makkelijk maakt. De Anderhalve Meter App biedt zo de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier én met weinig inspanning kennis te maken met de mogelijkheden van Power Apps.

Snel starten met de Anderhalve Meter App of meer weten over het Microsoft Power Platform? Neem contact met ons op!

Auteur: Janiek Burghart, Ictivity

 

Gerelateerde berichten...

X