Wees Open! Dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn

Tijdens de afgelopen 18 maanden hebben we een aantal lessen geleerd en zijn enkele van onze zwakke punten blootgelegd. Ook zijn er kansen gecreëerd zoals werken op afstand en flexibele werktijden. Wat eerder werd beschouwd als een risico en een afleiding heeft aantoonbaar de productiviteit verbeterd, terwijl teams meer flexibiliteit ervaren en er een betere balans is tussen werk en privé. Of wat te denken van een geheel nieuwe manier van denken over toeleveringsketens en handelspartners?

Klanten leiden ons. Het blijkt dat we boodschappen graag laten bezorgen. We verwachten omni-ervaringen, we eisen flexibiliteit, controle en veiligheid, en we zijn allemaal slim genoeg om veranderingen aan te brengen om te krijgen wat we willen. Dus of u nu direct bezorgd bent om uw klanten (of de klanten van uw klant), het is duidelijk dat de ‘oude manier’ van werken met inflexibele processen en datagegevens die zijn opgesloten in uw backendsystemen, niet het antwoord is.

Tijd om alles te openen

Axways visie van Open Everything is een oproep tot actie voor ons allemaal om de manier waarop we denken over onze klanten, partners en medewerkers, hun gegevens en hoe we hen verbinden en bedienen te veranderen. Het is een oproep tot actie om vandaag te beginnen om de kansen die liggen in uw bestaande IT-infrastructuur te benutten en naar een API-first wereld te gaan.
Velen gaan (langzaam) in deze richting, met name wanneer ze worden voorgeschreven door regelgeving zoals PSD2 en AVG. Zulke regelgeving dwingt bedrijven om zich voor te bereiden op de keuze van de consument omtrent zaken als data-overdracht en datatoegankelijkheid. Open Everything is een manier om effectief het first-mover-voordeel te benutten door veranderingen te omarmen die vandaag gaan komen.
Misschien zijn er op dit moment in uw organisatie al meerdere projecten op verschillende bedrijfsgebieden die voor vooruitgang moeten zorgen. Ze kunnen ‘re-platforming’, ‘modernisering’ of ‘digitale transformatie’ worden genoemd en ze bevinden zich waarschijnlijk in silo’s, zonder de hefboomwerking die voortkomt uit een bredere strategische inzet.
Deze initiatieven worden meestal gedreven door specifieke kostenbesparingen, efficiëntieverbeteringen of uitdagingen op het gebied van klanttevredenheid. Maar waarom daar stoppen? Waarom geen plan hebben om van Open Something naar Open Everything te gaan?

Radicale ontwrichtingen

Bedrijven en organisaties zullen zich moeten committeren. Degenen die dat doen, zullen de winnaars zijn in de nieuwe wereld. Je hoeft alleen maar te kijken naar hoe slechts een paar platform- of marktplaatsbedrijven de detailhandel radicaal hebben ontwricht. Of hoe een volledige heroverweging van bankieren de behoefte aan filialen heeft geëlimineerd en een enorme markt van niet-traditionele klanten heeft geopend. Geen enkele sector of regio is veilig voor zulke veranderingen.
Het is niet gemakkelijk. Alles openen initieert gesprekken over bedrijfsmodellen, beveiliging, servicevereisten, platform-/infrastructuurmodernisering (of niet) enzovoort. Er mag niets van tafel. Van Clayton Christensens boek ‘Het innovatiedilemma’ leerden we dat deze gesprekken nu al plaatsvinden bij uw concurrenten, partners en klanten. Dus wat houdt u tegen? Waar begint u?

Ervaren gidsen

Al meer dan 20 jaar heeft Axway gediend als de basis en gids voor enkele van de meest kritische oplossingen van onze tijd. Ons perspectief is nooit geweest ‘alles wat je nodig hebt is een beetje meer technologie’. In feite bouwen we voort op het idee dat je briljante digitale ervaringen kunt leveren vanuit je bestaande infrastructuur. Daarnaast hebben we de vaste overtuiging dat de keuzes die u vandaag maakt, het begin vormen van een toekomstbestendig bedrijf.
Wij hebben een team van experts uit de zakenwereld, overheid en het academische veld met grote ervaring op het gebied van transformatie samengesteld die met u samenwerken om dat pad te bepalen. Qua technologie worden wij jaarlijks gerangschikt bij de leiders op de gebieden die ertoe doen, zoals API’s. Met onze kennis en producten kunnen wij helpen om u van hier naar daar te brengen — zonder uw organisatie te verstoren.

De dagen van het optrekken van ‘muren’ rond uw organisatie met inflexibele processen en broze infrastructuur zijn voorbij. U kunt veilig, betrouwbaar, flexibel en klantgericht zijn in de nieuwe wereld met Open Everything.

Bent u open?

Neem contact met ons op:
Axway Nederland
Rogier van Boxtel
Tel: 06 4644 6441
rvanboxtel@axway.com
www.axway.com
Westblaak 202
3012 KN Rotterdam

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X