Veiligheidsraad Twitter moet misbruik remmen

Microblogdienst Twitter heeft een veiligheidsraad in het leven geroepen. Doel is tegengaan van misbruik en alle soorten bedreigingen. De Raad is samengesteld uit ngo’s, (non-gouvernementele organisaties). Twee ervan zijn het Safer Internet Centre en de Internet Watch Foundation dat onder andere kindermisbruik op internet bestrijdt.
Twitter-bestuurder Nick Pickles meldde de start van de nieuwe raad in de Britse krant The Guardian.

Pickles denkt niet dat de sociale netwerksite met de instelling van de raad alle antwoorden in pacht heeft. Wel is het belangrijk om expertise te raadplegen, en dat is wat hem betreft precies wat de Raad toevoegt. “We willen bij dit soort heikele kwesties liest snel verschillende gefundeerde standpunten horen. De samenstelling van de veiligheidsraad maakt dit voor ons mogelijk.”

Pickles  zei verder dat Twitter nog meer maatregelen in petto heeft, maar noemde daarbij geen specifieke projecten. Wel zei hij dat er dit jaar doorlopend maatregelen worden getroffen.  Het blijft dus de aandacht houden, zo stelde hij.

De maatregelen zijn zeker niet de eerste van Twitter. De netwerksite strijdt al jaren tegen bedreigingen, discriminerende en grove opmerkingen op het platform. Ook Nederland deed daarbij een duit in het zakje met een gesprek tussen Twitter en de toenmalige minister Lodewijk Asscher  van Sociale Zaken.

 

Gerelateerde berichten...