Vrouwelijke tech-experts bekroond door Women in Tech

vrouwelijke

Tijdens een prijsuitreiking in de RAI Amsterdam zijn acht vrouwelijke tech experts en talenten beloond met een Women in Tech European Award. Ze werden gekozen als winnaar in verschillende technische categorieën uit vijf finalisten per categorie.

Twee Nederlandse vrouwen

Onder de winnaars zijn twee Nederlandse vrouwen. Dit zijn Raisa Ghazi, spreker en expert op het gebied van inclusieve technologie (Best Ally Award) en seriële tech-ondernemer Janneke Niessen (Lifetime Achievement Award).

Het is de eerste keer dat de Women in Tech® Europe Awards in Nederland werden gehouden. De ceremonie werd gepresenteerd door Lieke Lamb, Trendwatcher, technologie-expert en lid van de Raad van Advies van Women in Tech in Nederland. De winnaar van elke categorie wordt finalist van de Global Awards die op 13 oktober 2022 in Dubai plaatsvinden.

De verschillende categorieën en de winnaars

· Aspiring Teen Award: Violeta Kabadzhova
· ID&E Disruptors Award by AWS: Cecilia MoSze Tham
· Best Ally Award: Raisa Ghazi and Myriam Taylor
· Most impactful Initiative Award: STEM Passport
· Woman in Web Award: Yingzi Yuan
· Start-Up Award: Judit Camargo
· Global Leadership Award: Alina Matyukhina
· Lifetime Achievement Award: Janneke Niessen

IT-carrières voor vrouwen promoten

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de TechEx Europe Expo, waar geavanceerde technologische innovatie in ondernemingen werd getoond. Het evenement omvatte meer dan 200 sprekers en meer dan 200 exposanten, onder andere op het gebied van AI, Big Data, Blockchain, Cyber ​​Security, 5G, IoT en Edge Computing.

Naast de prijsuitreiking in Nederland zal een delegatie van Women in Tech verschillende Nederlandse scholen en organisaties bezoeken die Tech en IT-carrières voor vrouwen promoten.

Gerelateerde berichten...

X