Zoeken naar begrip e-factureren 6% gestegen

De zoekterm e-factureren en daaraan verbonden termen zijn ten opzichte van het jaar daarvoor bijna 6% vaker ingetikt. De factuur wordt steeds meer als een ‘enabler’ beschouwd, onderdeel van een groter proces. Denk daarbij aan purchase-to-pay, order-to-cash en supply chain finance. De resultaten komen uit een onderzoek van het  Platform e-factureren  .  Het platform bekeek meer dan 72 miljoen zoekopdrachten.

De praktijk is weerbarstiger dan de theorie, is één van de belangrijke resultaten. Zo doen beleidsmakers en dienstverleners er goed aan te weten dat het publiek geen onderscheid maakt tussen  ‘elektronisch factureren’ en ‘digitaal factureren’.  Sterker nog, de zoekbehoefte naar de term ‘digitaal factureren’ is juist gestegen ten opzichte van ‘elektronisch factureren’. De stelling dat een dergelijk onderscheid van belang is blijkt dus niet te kloppen. Het is zelfs verwarrend.

Friso de Jong, oprichter van het Platform E-factureren, vertelt: “We wilden een antwoord krijgen op de vraag “hoe kijkt het Nederlands publiek aan tegen e-factureren?” En in plaats van de zoveelste theoretische bureaustudie af te leveren, wilden wij over zoveel mogelijk praktijkgegevens beschikken. Dankzij Google en Twitter konden we 72 miljoen ‘hits’ uit 2013 en 2014 met elkaar vergelijken.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X