“Zorgsector beter voorbereiden op cyberdreigingen”

zorg

Z-CERT heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Philips op het gebied van cybersecurity en medische productbeveiliging. De samenwerking helpt de zorgsector om beter voorbereid te zijn op cyberdreigingen.

Informatie over kwetsbaarheden

De overeenkomst betekent dat Philips informatie aan Z-CERT zal verstrekken over kwetsbaarheden en beveiligingsupdates voor medische apparaten van Philips. Ook wordt informatie gedeeld over actieadviezen en de status van de kwetsbaarheid van de producten die binnen de Nederlandse gezondheidszorg worden gebruikt. Deze informatie wordt toegevoegd aan de database van Z-CERT, die deze informatie ook deelt met deelnemende zorginstellingen. Op termijn wordt bekeken of ook op andere cybersecurity thema’s samenwerking zinvol is.

Intensivering van samenwerking

Het contract is een formele bekrachtiging en tevens een intensivering van de samenwerking die Z-CERT en Philips al enige tijd hebben. Het is ook een stap vooruit in de verbetering van de beveiliging in de leveranciersketen. “Een samenwerking met een grote leverancier als Philips is daarom erg waardevol om de digitale veiligheid van de hele Nederlandse zorgsector te verbeteren”, verklaart Z-CERT directeur Wim Hafkamp.

De ondertekening is ook voor Philips uniek. Philips is de eerste medische technologie (MedTech-) leverancier waarmee Z-CERT een dergelijke overeenkomst tekent. “Philips werkt al zeker een jaar nauw samen met Z-CERT. Deze intentieverklaring onderstreept die goede samenwerking”, zegt Gal Gnainsky, Chief Security Officer en vice-president bij Philips.

Gerelateerde berichten...