Zorgsector gebruikt smartphones voor stille alarmering

centric

Steeds meer zorgorganisaties maken de keuze voor een draadloze en cloud-gebaseerde ontruimingsinstallatie. Hierdoor kan gealarmeerd worden via de smartphone en kan extra hardware, zoals pagers en steunzenders achterwege gelaten worden.

Een NEN-2575-4 gecertificeerd stil alarm (ontruimingsinstallatie) is verplicht wanneer in een pand personen aanwezig zijn die niet zelfredzaam zijn. Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben deze verplichting om een ontruiming in goede banen te leiden. Het NEN-2575-4 certificaat toont aan dat het alarmeringssysteem voldoet aan de geldende Nederlandse en Europese wettelijke eisen.

Cloud gebaseerde ontruimingsinstallatie

Steeds meer zorgorganisaties stappen af van pagers of steunzenders en kiezen voor een cloud gebaseerde oplossing”, aldus Maurits Knopjes, directeur van MultiBel. “De smartphone is een belangrijke tool geworden in de dagelijkse bedrijfsvoering in de zorgsector. Medewerkers willen steeds minder met verschillende hardware rondlopen. Zeker nu de smartphone steeds meer mogelijkheden biedt, ook op het gebied van een veilige werkomgeving.”

De Waalborg

Een van de zorgorganisaties die overgestapt is van pagers naar smartphones is de Nijmeegse zorgorganisatie De Waalborg. Zij gingen van zes of zeven pagers naar 34 smartphones. “Dit is een enorme upgrade als het om brandveiligheid gaat”, aldus Leon Eijkhout, Asset manager van De Waalborg. “Pagers werden vaak niet gebruikt en waren vaak kwijt of kapot.”

Groter bereik

Het bereik van een alarmering wordt vergroot door de automatische escalatie. Dit houdt in dat het systeem automatisch een nieuwe oproep doet wanneer er te weinig reacties ontvangen worden. “Dit is interessant voor de zorgsector; daar zijn in de nacht vaak te weinig of minder mensen aanwezig die kunnen voorzien van hulp”, aldus Knopjes.

Gerelateerde berichten...

X