Aanbesteding data-opslag belastingdienst definitief gegund aan i³ groep

De derde Rijksoverheid Aanbesteding Datacenters, de ROAD Belastingdienst Storage, is definitief gegund aan ICT-dienstverlener i³ groep. Het gaat om het voor de Belastingdienst oplossen van vraagstukken rond data-opslag.

De ict-dienstverlener uit Vianen heeft het contract ter waarde van 50 miljoen euro alleen in de wacht gesleept. De gunning geldt voor drie jaar en kan daarna met nog een jaar worden verlengd.

Tectrade en Misco Solutions fungeren als onderaannemers bij deze aanbesteding. De Vianense ict-dienstverlener is vanaf nu wel de hoofdverantwoordelijke voor vraagstukken op het gebied van data-opslag en de daarbij behorende diensten.

 

Single Sourcing

In tegenstelling tot de twee vorige aanbestedingen was deze derde ronde een Single Sourcing-contract. i³ groep viste bij de twee vorige rondes van de Road-aanbestedingen achter het net. In de vorige twee rondes werd nog gezocht naar meerdere partijen die de opdracht gezamenlijk moesten doen.

Zo werd bij de vorige ronde het contract gegund aan de groep i3 groep, Scholten Awater en PQR. Deze overeenkomst liep eind 2017 af.

 

 

 

Ondertekening

De bedoeling is dat de Belastingdienst door deze gunning ontzorgt gaat worden bij het zoeken, vinden en implementeren van de juiste storage oplossingen. Het gaat dan om marktverkenningen, aanvragen van offertes en gunningen.

 

Henk van der Bruggen, Algemeen Directeur van i³ groep,  gaat het contract persoonlijk ondertekenen.

 

Gerelateerde berichten...

X