Aantal fintechbedrijven groeit sterk in Nederland

Nederland telt steeds meer fintechbedrijven. Deze vaak ICT-georiënteerde startups in de financiële sector zijn volgens Holland FinTech in 2017 inmiddels gegroeid naar 430. Dat meldt de belangenorganisatie in een rapport.

De groei is zeker 25% hoger dan in het vorige gemeten jaar, 2016. In 2017 was de groei vooral toe te schrijven aan bedrijven in online betalen, de beveiliging daarvan en de veilige identificatie.

 

 

Blij

Holland FinTech is blij met de groei. Door de groei is er meer keus voor de consument, terwijl er door de groei van bedrijven ook meer werkgelegenheid is. Nederland versterkt zo haar positie als internationaal knooppunt voor digitale innovatie.

Speciale ambassadeur voor startups, prins Constantijn, stelde in een toelichting dat de bloeiende fintechsector goed nieuws is voor de concurrentiepositie van ons land. Het jaagt ook de kansen aan voor startups in andere sectoren, aldus de prins.

”Ik heb daarom het volste vertrouwen dat Nederland uitgroeit tot een van de hoofdspelers in Europa als vestigingsplaats en broedplaats voor start-ups”, stelde de prins in een reactie op het nieuws.

 

Breder

In 2017 verdwenen er ook bedrijven in deze sector. 15 fintechbedrijven staakten hun activiteiten of fuseerden met een  andere, vaak grotere, partij.

De groei in de sector blijkt ook breder te zijn dan online bankieren. Ook in de verzekeringen en pensioenen is er groei. Verder brengen bestaande banken en verzekeringen ook nieuwe initiatieven op de markt. Denk daarbij aan PEAKS  van de Rabobank, Gappie van verzekeraar Nationale Nederlanden en  Kandoor van APG.

X