Activiteiten dochter Alphabet DeepMind gaan naar Google Health

De gezondheidsdivisie van het Britse KI-bedrijf DeepMind, dochter van Alphabet, zal opgaan in Google Health. Dit maakte het KI-bedrijf bekend in een blogpost.

De gezondheidspoot van DeepMind kennen we vooral van Streams. Deze app is vooral in gebruik bij artsen om vroegtijdige tekenen van nierfalen op te sporen. De bedoeling is dat dit soort functies door de aansluiting bij Google sneller en verder kunnen doorontwikkelen. Streams moet volgens DeepMind uiteindelijk  een AI-assistent voor alle verplegers en doktoren worden.

 

Londen

Testen van de Streams-app gebeurt momenteel vooral in het Verenigd Koninkrijk. Het team blijft voorlopig ook in Londen werken.

DeepMind was sinds 2014 al wel eigendom van Google. Uiteindelijk bleek het de algoritmes te leveren waarmee grootmeesters in het Aziatische bordspel AlphaGo werden verslagen.

In maart 2016 won Google met AlphaGo bijvoorbeeld met een wedstrijd tegen de Koreaanse grootmeester een miljoen dollar aan prijzengeld. De strijd werd beslecht in een reeks van vijf spelrondes. Het algoritme won er vier.

De gezamenlijke gezondheidspoten van de techreus willen verder werken aan het combineren van algoritmes met intuitive design. Patiëntgegevens blijven in beheer bij DeepMind.

 

Samenwerking

Het rechtstreeks opnemen van Deep Mind in Google Health is deel van een breder plan. Volgens CNBC  Alphabet een veel hechtere samenwerking tussen de verschillende gezondheidsprojecten van het bedrijf.

Dit betekent bijvoorbeeld ook het aantrekken van een een overkoepelende topman. Onlangs werd bekend dat David Feinberg vanaf begin volgend jaar gaat beginnen aan zijn nieuwe baan.

 

Gerelateerde berichten...

X