AFM waarschuwt voor Nederlands Innovatiefonds

ICT

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) waarschuwt beleggers voor aanbiedingen van het Nederlands Innovatiefonds. Het fonds biedt via de site obligaties aan. De autoriteit denkt dat het fonds onjuiste informatie verstrekt.

De AFM verdenkt het fonds er ook van dat ze belangrijke informatie elfs helemaal weglaten. En dat maar een beperkt deel van het opgehaalde geld besteed wordt aan nieuwe, innovatieve technologieën.

De AFM waarschuwt dat het overgrote deel van het opgehaalde bedrag helemaal net is belegd. Het is voor andere doelen gebruikt.

 

investeringen

Het Nederlands Innovatiefonds zegt met de obligaties geld aan te trekken om te investeren in nieuwe, innovatieve technologieën. De AFM vindt in de rekeningafschriften van Innovatiefonds echter hele andere dingen.

Het overgrote deel van het opgehaalde geld is namelijk overgemaakt naar andere ondernemingen. Deze worden geleid door dezelfde directie als het Nederlands Innovatiefonds zelf. Deze ondernemingen beleggen helemaal niet in (technische) innovaties.

De AFM heeft nog geen overtreding vastgesteld, maar waarschuwt consumenten al wel.

 

Tienduizend euro

Het fonds biedt naar eigen zeggen consumenten de kans rendement te halen uit de nieuwste technologische ontwikkelingen. De minimale deelname is tienduizend euro. Het fonds zegt te investeren in baanbrekende en goedlopende techprojecten. Focus ligt daarbij op de gezondheidszorg, nanotechnologie en milieu.

Vorig jaar al waarschuwde te Telegraaf echter al dat helemaal niet duidelijk was waaraan het fonds het geld besteedde en waar het beloofde rendement vandaan kwam.

Het fonds werd eind 2016 opgericht.

 

Gerelateerde berichten...

X