AI-team van Google Brain vestigt zich in Amsterdam

AI Artificial Intelligence

Het team van Google dat werkt aan kunstmatige intelligentie, Google Brain, heeft zich kort een klein team in Amsterdam gestationeerd. Ze gaan naar verluidt werken vanuit het kantoor van de techreus aan de Amsterdamse Zuidas.

AI-onderzoeker Nal Kalchbrenner maakte het nieuws kort geleden bekend via Twitter. In de tweet zat ook een link naar de vacaturepagina. Hoeveel werkgelegenheid de vestiging van het kantoor gaat opleveren is nog niet bekend.

 

Mogelijkheden

Kalchbrenner zei in de tweet uit te kijken naar meer onderzoek naar de uitdagingen van AI (Artificial Intelligence). Het voornaamste doel daarbij is machines intelligenter te maken.

De nieuwe vestiging van Google Brain duidt erop dat het bedrijf de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie steeds serieuzer en groter aanpakt. Begin dit jaar stelde Topman Sundar Pichai zelfs dat het bedrijf de uitvinding en ontwikkeling van AI belangrijker vond van de uitvinding van vuur en ektriciteit.

Daarbij is onze hoofdstad niet de enige plaats met een kantoor van Brain. De AI-tak heeft op een aantal andere plaatsen in de wereld ook al speciale kantoren.

 

Talent

Volgens Emerce vertelde een woordvoerder dat een kleine groep  mensen al sinds begin juli in Amsterdam aan de slag is. Het bedrijf kiest volgens deze woordvoerder de locaties op basis van onder andere de aanwezigheid van talent, academische en andere instellingen, goede zakelijke omgeving en structuur en goede bereikbaarheid.

De Brain-divisie van Google startte in 2010 met als basis  onder andere biowetenschappen en allerlei vormen van Machine Learning en robotica.

 

Gerelateerde berichten...

X