AMS-IX bereikt nieuwe internetverkeerspiek van 12 Tbps

AMS

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) bereikte een nieuw record voor dataverkeer. Zondag 18 februari jl, rond 19:30 uur, registreerde het knooppunt een verkeerspiek van 12 Tbit per seconde. Deze nieuwe piek bereikte men in het jaar dat het bedrijf haar 30-jarig bestaan viert.

Het internet speelt tegenwoordig een belangrijke rol in ieders leven. Onze wereld wordt elke dag digitaler. En dat kan men terugzien in de hoeveelheid verkeer die partijen via AMS-IX uitwisselen. De 12 Tbps werden geklokt op zondagavond 18 februari jl. om 19:30 uur. Dit is typisch het moment dat mensen tijd binnenshuis doorbrengen en gebruik maken van internetdiensten, vooral in de winter.

Upgrades

De nieuwe verkeerspiek is vooral een gevolg van de groei van het platform in Amsterdam. Veel netwerken hebben de afgelopen maanden hun internetcapaciteit geüpgraded om de uitwisseling van grotere verkeersvolumes te vergemakkelijken. Bovendien voegde AMS-IX de eerste 400G-klantpoorten toe aan het peeringplatform om te voldoen aan de steeds groeiende vraag naar poortcapaciteit. Vorig jaar was er een toename op het platform van 15% van de 100G-poorten en 12% toename van 10G-poorten.

Peter van Burgel, CEO van AMS-IX: “Het internetverkeer blijft groeien en het bereiken van deze mijlpaal kort na de viering van ons 30-jarig jubileum maakt me erg trots. Ik wil alle aangesloten leden en klanten bedanken voor hun vertrouwen in onze diensten.”

Astronomische hoeveelheid

12 Terabit per seconde is een astronomische hoeveelheid dataverkeer. Het komt bijvoorbeeld overeen met 100 miljoen mensen die Fortnite tegelijkertijd spelen. Of met 6.4 miljoen mensen die kijken naar TikTok-video’s.

Gerelateerde berichten...