Amsterdam is tweede datacenter-hotspot ter wereld

Datacenter. Eindeloze rij processoren

Amsterdam staat is de op een na grootste datacenter-hotspot ter wereld. De stad is nummer twee in gerealiseerd vloeroppervlak voor datacenterruimte. Dat komt met name door de goede voorzieningen die snel internetverkeer mogelijk maken. Nederland laat Frankfurt, Parijs en zelfs Silicon Valley achter zich.

Dat blijkt uit onderzoek van Cloudscene. Nederland is een spil in internationaal dataverkeer als Digital Gateway to Europe. Ons land blijkt dan ook zeer populair bij grote internationale bedrijven. Ook digitale diensten zoals streaming video komen veelvuldig via Nederlandse datacenters in de rest van Europa terecht.

 

Beweging

De datacentersector is wereldwijd sterk in beweging. Er wordt fors geïnvesteerd in nieuwe datacenters en er zijn meerdere fusies en overnames aangekondigd. Dat terwijl 2017 nog maar zeven weken oud is.

Stijn Grove, directeur van Digital Gateway to Europe stelt dat de verwachting is dat met name in Azië en de Pacific in 2017 een aantal data hotspots snel hun weg in de ranglijst zullen maken. Toch hoeft Nederland zich geen zorgen te maken. “Dit nieuwe onderzoek bevestigt dat Nederland met recht datacenterland genoemd kan worden. We wisten uit eigen onderzoek al dat de datacentermarkt in de Metropool Regio Amsterdam (MRA) sterk in de lift zit. Deze nieuwe cijfers bevestigen dit. Ook buiten de MRA zien we een snelle groei van het vloeroppervlak van datacenters. We kunnen gerust stellen dat Nederland wat betreft datacenters een hoog volwassenheidsniveau heeft behaald. Het stelt ons in staat om zowel grote internationale partijen als de digitale transformatie van de Nederlandse samenleving en economie te faciliteren.”

Gerelateerde berichten...

X