Apple Car ‘Titan’ werft experts voor laadstations elektrische auto

Apple Car, bijgenaamd Project Titan lijkt bezig te zijn met oplaadpunten voor hun eigen elektrische auto. Dat meldt althans persbureau Reuters. op basis van de verklaringen van een aantal bronnen. Apple momenteel experts werven die zich hiermee bezig moeten houden. Verder schijnt het bedrijf ook gesprekken te voeren met fabrikanten van laad­stations.

Die gesprekken zouden naar verluidt gaan over de toepassing van de onderliggende technieken. Het gaat dus niet over de aanleg van laadstations op de eigen campus van Apple. De fabrikanten zelf houden hun mond overigens dicht.

De enige die Reuters wel een soort verklaring gaf was laadstationfabrikant NRG Energy. Volgens hen zijn ze ‘volop in gesprek met fabrikanten van vandaag en morgen’. Concreter wordt het helaas niet, hoewel op LinkedIn blijkt dat een aantal ingenieurs met elektrisch rijden als specialisme naar Apple is overgestapt. Het gaat om mensen van bijvoorbeeld BMWGeorgia Tech en zelfs Google. Onduidelijk is nog of Apple naar een heel eigen netwerk van oplaadpunten streeft wil aanhaken op bestaande oplaadpunten. Wel wordt duidelijk dat het bedrijf de laadtijd wil aanpakken, maar onduidelijk is nog of ze willen aanhaken bij Tesla, dat bezig is met zogenaamde ‘superschargers’, die de laadtijd van elektrische auto’s drastisch verkort, of juist een eigen versie aan het ontwerpen is.

Vorig jaar al werd er hevig gespeculeerd over de Apple Car toen een aantal engineers van onder andere  Tesla zich ermee leken te bemoeien. CEO Tim Cook meldde onlangs echter tegen Onemeorething.com dat de auto van Apple ‘nog lang niet concreet‘ is. Er werken inmiddels 1800 mensen aan ‘Titan’.

 

Gerelateerde berichten...