Apple Health kampt met vertrekkend personeel

De zorgtak van Apple, Apple Health, kampt met het vertrek van diverse ontevreden medewerkers bij de divisie. Dat meldt onder andere iCulture. Vooral wisselend management en een aantal  interne conflicten bij Apple Health zijn de boosdoeners.

Volgens iCulture zou het team verscheurd zijn over de vraag of de aandacht zich moet richten op gewone gebruikers of juist op zieke mensen. De vertrekkende medewerkers zouden de aanhangers van de laatste groep vooral zijn vertrokken.

 

Sfeer

Bronnen bij CNBC vertellen dat de sfeer de laatste maanden zo gespannen was dat het een paar medewerkers teveel werd. Het probleem zit hem bijvoorbeeld in het feit dat je met apps voor fitness en gezondheidsbevordering op de Apple Watch ook gegevens met artsen kunt delen. Dat maakt een ‘eenvoudige fitness-app’ tot een medisch instrument. Dat gaat sommigen te ver en anderen juist weer niet.

Een groep medewerkers wil hun ambities kunnen realiseren. Zij willen het liefst de hele zorgindustrie op zijn kop zetten met baanbrekende apps. Zij willen graag apps ontwerpen voor e-health en medische apparatuur. Apps maken voor mensen die gezond zijn vonden ze volgens de bronnen stukken minder boeiend.

Naar verluidt wil Apple zich liever bezighouden met preventie, zoals een slaap-app of een fitness-app. Dit terwijl er, vooral in de VS veel geld te verdienen is met de behandeling van chronische ziektes zoals diabetes.

Hoe het verder gaat is nog onduidelijk. De bronnen van CNBC zeggen dat de divisie inmiddels zo goed als stuurloos is.

 

Hartfilmpje

Tekenend zijn de serieuze vraagtekens van eerder dit jaar bij de betrouwbaarheid van het hartfilmpje van de Apple Watch. Gebruikers kunnen die maken met de nieuwe Apple Watch 4.

Op techblog the Verge zegt cardioloog Gregory Marcus van de University of California in San Fransisco dat de resultaten ervoor kunnen zorgen dat gezonde mensen zich onterecht zorgen gaan maken. Meer data is niet altijd beter, zo stelt de arts.

Gebruikers van de Apple Watch 4 kunnen na 30 seconden meten een melding krijgen of ze risico lopen op een hartaandoening. Is dat het geval kunnen ze het hartfilmpje delen met een arts.

 

Gerelateerde berichten...

X