Bijna geen beleid rond mobiel werken

thuiswerken computer met pizza. Computerverkoop

Hoewel 66% van de werknemers grote voordelen ziet in mobiel werken, heeft slechts 3% van hun werkgevers formeel beleid hierover. 39% heeft enige vorm van mobiel beleid. In 8% van de gevallen is er ad-hocbeleid, of helemaal geen beleid (13%).

Dit blijkt uit het onderzoek van Citrix in samenwerking met onderzoeksbureau METISfiles Mobiel Werken 2015. Ruim 500 medewerkers die hun werk vanaf meerdere locaties doen kregen vragen voorgelegd. Allemaal werken ze in bedrijven van 50 medewerkers en meer.

Twee derde van de onderzochte medewerkers stelt dat mobiel werken hen efficiënter en klantvriendelijker maakt met meer voldoening in hun werk. Een zelfde aantal vindt betere bereikbaarheid en minder reistijd een groot voordeel.

Daar tegenover staat dat slechts 39% van de bedrijven enige vorm van mobiel beleid heeft. In 8% van de gevallen is er ad-hocbeleid, of helemaal geen beleid (13%). In 15% van de gevallen wordt mobiel werken niet gestimuleerd. Bij 10% van de bedrijven is mobiel werken ronduit verboden.

 

Angst en vrees

Angst voor gebrek aan controle is volgens 40% van de medewerkers de belangrijkste reden om mobiel werken niet te stimuleren. Een kleine 33% van de medewerkers denkt dat de angst voor minder saamhorigheid een rol speelt.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...