3min Zorg

Tweede editie van de ECD-inspiratiemiddag

Tweede editie van de ECD-inspiratiemiddag

Zorginnovatiemiddag 2017

 

Vorig jaar was de eerste editie van de ECD-inspiratiemiddag. Beleidsmakers en beslissers in de ouderzorg en gehandicaptenzorg maakten op een laagdrempelige manier kennis met wat er zoal te krijgen is op ECD-gebied in de markt. Dankzij het succes in 2016 – er kwamen twee keer zoveel bezoekers als verwacht – wordt de middag dit jaar op donderdag 28 september herhaald. De scope is dit jaar iets breder. Daarom heet het nu de ‘Zorginnovatiemiddag’.

 

Natuurlijk blijft het in de kern een inspiratiemiddag voor ICT ondersteuning in het primaire proces. Om het dit jaar, ook voor bezoekers van vorig jaar, interessant te houden is er nu ook ruimte gereserveerd voor leveranciers van domotica, robotica, e-health en persoonlijke gezondheidsdossiers (PGD).

De Zorginnovatiemiddag ambieert niet een kleine Zorg & ICT beurs te worden. Daarom vertegenwoordigen de aanwezige leveranciers meer een dwarsdoorsnede van de ECD-markt en betrokken technologieën. Op het gebied van innovatie – domotica en robotica – is een selectief aantal leveranciers uitgenodigd uit dat hele brede spectrum. In plaats van een beurs is de middag meer een mogelijkheid voor zorginstellingen om zich te oriënteren op welke toepassingsmogelijkheden er überhaupt bestaan. Met in de kern daarvan het ECD.

De bijeenkomst is bestemd voor zorgaanbieders in de care en in het bijzonder voor leden Raad van Bestuur, directeuren, zorgprofessionals, zorgmanagers, zorgteamleiders, beleidsadviseurs, innovatiemanagers, ICT- en I&A-managers.

 

Verbinding

Veel zorginstellingen ervaren het nog als een drempel om leveranciers over de vloer te halen. Het is of er dan al direct ‘een traject’ opstart, terwijl ze dat misschien helemaal niet willen. Op de Zorginnovatiemiddag kunnen bezoekers in één middag geheel vrijblijvend hun licht opsteken bij vele leveranciers. Bijvoorbeeld om te toetsen of het huidige ECD nog wel voldoet, of om inspiratie op te doen voor hun innovatieplan. Wat is er zoal verkrijgbaar en hoe breng je een en ander in verbinding met elkaar? Dat is het thema voor dit jaar: ‘Het ECD als verbindende schakel rondom cliënt en medewerkers’.

Het ECD begon ooit als administratief dossier. Vandaar ontwikkelde het meer functionaliteit richting de medewerker en nu breidt het zich steeds verder uit richting de cliënt. In dit kader wordt het steeds belangrijker dat het ECD in verbinding staat met alle andere technologie rondom de cliënt. Beeldzorg, wearables en domotica zouden eigenlijk al hun sensordata in het ECD moeten onderbrengen. Gelukkig werken de diverse leveranciers steeds met standaarden, waardoor koppeling gemakkelijker wordt gemaakt.

 

De leveranciers

Tijdens de 2017-editie van de ECD-inspiratiemiddag zijn er twee plaatsen beschikbaar voor start-ups die hun ict-innovatie in de care demonstreren. Naast de leveranciersmarkt wordt er een plenair inhoudelijk programma verzorgd. Hierin vertelt onder meer Siza haar succesverhaal over hoe zij innovatie direct in de zorg toepassen. Naast de marktproeverij kunt u netwerken met collega’s van andere zorgorganisaties. Hieronder een greep uit de aanwezige leveranciers van ict-oplossingen in de zorg: Adapcare, Ascom, CareConnections, Centric, Chipsoft, Consyst, Cormel IT, De Heer Software, Ecare, Focal Meditech, Gerimedica, Jouw Omgeving, Karify, LableCare, Nedap, PinkRoccade Healthcare, Quli, Simac, Symax, TTS, Unit4 en VCD.

 

ecd

Aanmelden

Komt u op donderdag 28 september 2017? Via deze website kunt u zich aanmelden: http://bit.ly/2qbQ50r.

Wie zich aanmeldt, wordt op de hoogte gehouden van wijzigingen in het programma, de aanwezige leveranciers en de locatie.

Neem voor meer informatie contact op met Fabienne Eurlings: 030-2270500 of fabienne.eurlings@mxi.nl

 

 

Foto: Patrick Kilsdonk Fotografie