C2000 moet gewoon altijd goed functioneren

tetra porto c2000-netwerk

Haperingen in het communicatiesysteem C2000 tijdens de klopjacht op drie overvallers van vorige week in Rijsbergen had niet mogen gebeuren. Dat zegt sectorhoofd bij de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) Hans Rosenkamp. “We staan voor de veiligheid van de collega’s.”

“Wij moeten zorgen dat de collega’s altijd in verbinding kunnen staan met elkaar en met de meldkamer, zegt Rosenkamp ‘Het is zeer begrijpelijk dat de overlast veel deed met betrokken collega’s en met hun veiligheidsgevoel. We voelen met hen mee.”

Politiebond ACP vindt deze verklaring niet genoeg. De bond diende intussen een klacht in en eist snelle verbetering. Volgens de ACP lopen agenten regelrecht gevaar en dat is onaanvaardbaar.

Donderdagavond 9 maart ging een onderzoeksteam meteen op zoek naar de oorzaak van de storing in het communicatiesysteem, vertelt het sectorhoofd. “De essentie van het probleem zat in de antenne-installatie van een mobiele antennemast, waardoor er geen goeie radiodekking mogelijk was. Deze antenne-installatie wordt op dit moment hersteld.”

Eerdere problemen

Het C2000-systeem had een aantal jaar geleden dekkingsproblemen in het buitengebied bij Rijsbergen. Daarna kwam er een speciale mobiele antennemast. En er wordt gewerkt aan structurele oplossingen.

Rosenkamp: ‘We staan voor de veiligheid van collega’s. Je kunt nooit 100 procent garantie geven op het functioneren van een systeem, maar we zorgen dat we altijd, 24/7 beschikbaar zijn om problemen hierin op te lossen.’

ACP waarschuwt

Politiebond ACP waarschuwt al jaren voor de haperingen van C2000. Begin vorig jaar werden al zogeheten ‘advanced gap filler’ geplaatst op een aantal zendmasten om dekkingsproblemen te voorkomen. Volgens de bond zijn er jaar na jaar klachten over C2000.

Politiemensen worden herhaaldelijk geconfronteerd met storingen en onvoldoende tot geen bereik als zij aan het werk zijn. De ACP vindt dat onverantwoord wil een oplossing. Ook na de laatste haperingen in het systeem dringt de bond aan op een oplossing.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X