Centric: “Na periode van aanhoudende onrust is duidelijkheid ontstaan”

centric

De Ondernemingskamer (OK) heeft Gerard Sanderink vorige week geschorst als bestuurder van Centric. De onderneming, opgericht door Sanderink, publiceerde meteen na de uitspraak een reactie op de bedrijfswebsite. Daarin meldt de dienstverlener “Kennis [te hebben] genomen van de uitspraak van de Ondernemingskamer.”

Overdracht van aandelenbeheer

De OK trof donderdag de volgende onmiddellijke voorzieningen:
– Overdracht van het beheer van de aandelen in Centric Holding B.V. aan een derde, waarbij een aandeel achterblijft in Sanderink Investments.
– Schorsing van Sanderink als lid van het bestuur.
– Benoeming van twee tijdelijke bestuurders: een uitvoerend bestuurder met volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid en een niet-uitvoerend bestuurder, tevens voorzitter van de raad van bestuur, met doorslaggevende stem. Beiden zullen op een later moment door de Ondernemingskamer worden benoemd/bekend gemaakt.
– Het terugdraaien van de eerdere schorsing van Peter Mous.

Centric stelt dat het managementteam van het bedrijf, dat bestaat uit onder andere de directeuren van de verschillende divisies, van mening is dat door de uitspraak “na een periode van aanhoudende onrust nu duidelijkheid is ontstaan.”

Terugkeer Peter Mous

“In het belang van de continuïteit van de onderneming heeft de heer Peter Mous besloten om aan te blijven als niet uitvoerend bestuurder,” meldt de website van Centric. De komende maanden zal hij onder andere besteden aan het inwerken en ondersteunen van de toegewezen bestuurders binnen Centric.

Het Openbaar Ministerie (OM) stapte in oktober naar de Ondernemingskamer voor een onderzoek naar Sanderink. Centric had de topman toen namelijk benoemd tot niet-uitvoerend bestuurder, wat volgens het OM tot extra onrust zou leiden binnen het bedrijf. Centric kreeg tot maandag 24 oktober de tijd om Sanderinks aanstelling terug te draaien. Toen dat niet gebeurde, stapte het OM naar de Ondernemingskamer. Nu heeft het OM dus gelijk gekregen. De Ondernemingskamer vindt dat Sanderink als topman het “voortbestaan van Centric in gevaar brengt”.

Gerelateerde berichten...