China maakt detectie-app coronavirus

China heeft een speciale detectie-app gemaakt die risicogevallen van het coronavirus kan opsporen. Deze close contact detector- app meldt of iemand in de buurt het Coronavirus heeft. Afgelopen weekend kwam hij volgens de Chinese gezondheidsraad NHC beschikbaar.

Wie de app heeft gedownload kan het eigen ID-nummer invoeren om te ontdekken of iemand in de buurt is van iemand die besmet is met het coronavirus. Je kunt maximaal drie ID-nummers invoeren in de app.

Gebruikers die willen weten of ze risico lopen kunnen met de app een QR-code scannen. De app meldt dat er een risico is als als je zonder bescherming in de buurt bent geweest van iemand die danwel bevestigd danwel  vermoedelijk met het virus geïnfecteerd is.

De overheid hoopt zo het publiek bewuster wordt van de risico’s om het virus op te lopen, ook als dat een collega, familie, klasgenoot of huisgenoot is. De app moet ook medisch personeel helpen dat in aanraking is geweest met coronapatiënten. Het doel is dat zij sneller naar de dokter gaan als ze zien dat ze veel risico lopen of hebben gelopen.

De app is overal te gebruiken, ook in het vliegtuig. Dat moet dan wel voor het opstijgen gebeuren. Dan geldt dat ‘in de buurt’ betekent alle personen in dezelfde rij stoelen en de drie rijen daaromheen . Uiteraard telt ook het personeel mee. In de trein geldt als in de buurt iedereen die in dezelfde wagon zit.

De overheid raadt iedereen aan die met de app een match heeft, contact op te nemen met de overheid.

 

MWC

Intussen worden de gevolgen van de uitbraak steeds groter. Het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona kampt bijvoorbeeld met een regen van afmeldingen vanwege de uitbraak van het Coronavirus.

Maandag kwamen er afmeldingen van Sony, Amazon, NVIDIA, Ericcson en LG. En vandaag lieten zowel Facebook als Intel weten niet naar de beurs te komen. Eerder zag een aantal andere techbedrijven al af van deelname.

Gerelateerde berichten...

X