Chrome-extensies InterActive Corp gewist om regels

Logo Google Eemshaven datacenter

Een aantal Chrome-extensies van techreus InterActive Corp is gewist wegens schending van regels.
Het IAC tekent protest aan.

Tinder, Ask.com en Vimeo zijn dochters van IAC. Persbureau Reuters sprak een woordvoerder van Google die meldt dat het gaat om verwijdering van een paar browserextensies die voor extra functies zorgen. Maar waar het nu precies om gaat is nog niet bekend.

Onderzoek

Google meldt dat ook andere extensies van het bedrijf momenteel worden onderzocht. Ook bij de rest kunnen dus maatregelen volgen. Over de status van het hele bedrijf is nog geen besluit gevallen.

Volgens Google, eigenaar van de Chrome-browser, overwoog al eerder in te grijpen bij IAC van wat het bedrijf classificeert als “misleidende marketingpraktijken”. Maar dat is volgens IAC zeker niet het geval. Het bedrijf stelt dat Google haar positie misbruikt. Tot nu toe werden  IAC-extensies namelijk gewoon goedgekeurd. Wat er precies is veranderd is nog niet duidelijk.

Extensies

Makers van Chome-extensies moeten vanaf januari doorgeven welke data ze van gebruikers verzamelen en hoe ze dat gebruiken. Dat bleek vorige maand uit een nieuwe blog van techreus Google.

Browserextensies zorgen voor extra functies. De populairste zijn bijvoorbeeld een adblocker. pop upblocker, wachtwoordbeheer of een wachtwoordkluis. Ze zijn bij alle soorten browsers in gebruik.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X