CIO’s kunnen groeiende datastroom niet aan

datagedreven

Naarmate de transitie naar cloudarchitecturen versnelt, zijn alle data die in deze omgevingen worden gegenereerd voor de CIO lastiger te analyseren met de bestaande oplossingen voor data analyses. Dat blijkt uit een onderzoek van Coleman Sparkes in opdracht van Dynatrace.

Verschillende oplossingen

Veel CIO’s signaleren dat hun teams vertrouwen op verschillende oplossingen voor monitoring en data-analyses. Dit, om het benodigde inzicht en de beveiliging te waarborgen. Daardoor wordt het een steeds grotere uitdaging om snel antwoorden te krijgen. En om de digitale transformatie vooruit te helpen.

IT-omgeving verandert snel

Zo concludeert 71% van de ondervraagde CIO’s dat de explosieve datagroei door alle cloudservices het menselijk vermogen te boven gaat om te managen. En ruim driekwart (77%) zegt dat hun IT-omgeving elke minuut of sneller verandert. Teams gebruiken gemiddeld 10 monitoringtools en kunnen daarmee slechts 9% van hun omgeving observeren.

CIO overbelast

59% van de CIO’s zegt dat ze zonder een meer geautomatiseerde aanpak van de IT-activiteiten snel overbelast kunnen raken door de toenemende complexiteit van hun technische omgeving. En 64% stelt dat ze moeilijker voldoende bekwame IT-ops en DevOps-professionals kunnen vinden en behouden om hun cloudomgevingen te managen en te onderhouden.

“Multicloud en cloud-native architecturen zijn van cruciaal belang om organisaties te helpen hun doelen voor digitale transformatie te realiseren”, zegt Bernd Greifeneder, oprichter en Chief Technology Officer bij Dynatrace. “Hoewel organisaties profiteren van de flexibiliteit en schaalbaarheid die deze moderne technologieën met zich meebrengen, is de explosie van monitoring- en securitydata die ze produceren steeds moeilijker te beheren en te analyseren.”

De tientallen bestaande tools die vaak worden gebruikt bewaren data in silo’s, waardoor het moeilijk en duur is om inzichten te ontsluiten als organisaties daar behoefte aan hebben, is de mening van Greifeneder. “Als gevolg hiervan hebben ze moeite om te voldoen aan de hoogste normen voor beveiliging en performance die voor digitale services nodig zijn.”

Over het onderzoek

Het rapport is gebaseerd op een wereldwijd onderzoek onder 1.303 CIO’s en senior IT-professionals die betrokken zijn bij cloud- en IT-management in grote organisaties met meer dan 1.000 werknemers. De steekproef omvatte 200 respondenten in de VS, 100 in Latijns-Amerika, 603 in Europa, 150 in het Midden-Oosten en 250 in Azië-Pacific.

Gerelateerde berichten...

X