Bescherming van je belangrijkste assets – mensen, middelen en informatie – vanuit één softwareoplossing

Wie of wat moet je beschermen in jouw organisatie? En hoe doe je dat? Vaak wordt er tegenwoordig over digitale informatiebeveiliging gesproken. Maar zonder fysieke beveiliging liggen er risico’s voor mens en bedrijf op de loer. Een integrale aanpak is juist nodig. En dat kan! Zelfs vanuit één softwareoplossing.

Informatiebeveiliging

ISO 27001, dé norm voor informatiebeveiliging, schrijft voor dat je informatie en informatiesystemen goed beveiligt. Dat betekent dat onbevoegden hier geen toegang toe mogen hebben. Die beveiliging begint al bij de fysieke beveiliging van de buitenste schil van je bedrijfsterrein. En natuurlijk niet iedereen die naar binnen kan – medewerkers, subcontractors, klanten en leveranciers – mag inloggen op je bedrijfsnetwerk en toegang hebben tot alle bedrijfsgegevens. Dat kun je voorkomen door de fysieke en digitale toegangscontrole in compartimenten in te delen.

Bedrijfsmiddelen

Door toegangscontrole te combineren met tijdsregistratie weet je wie, wanneer, waar is geweest. Daarmee bescherm je ook de middelen in je organisatie. Als iets is gestolen, kun je achteraf altijd achterhalen wie in die ruimte is geweest. Denk aan een logistiek centrum van een elektronicazaak waar voor veel waarde aan producten staat. Of aan een fabriek waar iemand het productieproces heeft gesaboteerd, waardoor de productie stil is komen te liggen.

Mensen

De belangrijkste assets in je organisatie zijn je mensen. De bescherming daarvan begint bij een zorgvuldige naleving van de arbeidstijdenwet. Met tijdregistratie kun je aantonen dat je deze wet naleeft, en het welzijn van je mensen beschermt. Daarmee bewaak je ook de goede reputatie van je onderneming. Als medewerkers ook nog eens invloed kunnen uitoefenen op het werkrooster en met de juiste collega’s op de juiste plek werken, zal hun tevredenheid en welzijn verder toenemen. Behoud van personeel! De informatie over aanwezigheid van medewerkers kun je eenvoudig doorzetten naar de urenregistratie van de salarisadministratie van HR. Dit is ook te koppelen aan ERP-systemen zoals SAP. Wel zo efficiënt. En gaat er iemand uit dienst, dan worden door deze koppeling zijn toegangsrechten tot het bedrijf automatisch stopgezet.

Cruciale informatie bij calamiteiten

Door digitaal in realtime bij te houden wie zich waar fysiek bevindt, bescherm je alle medewerkers, subcontractors, leveranciers en bezoekers bij een calamiteit. Je kunt iedereen via het softwaresysteem registreren, toegang geven tot bepaalde zones en vooraf veiligheidsinstructies meegeven. Jij en de hulpdiensten weten dan of er nog mensen binnen zijn en waar deze personen zich bevinden. Kostbare informatie voor momenten waarop elke seconde telt. Wanneer alle geregistreerde aanwezigen zich bij het evacuatiepunt hebben gemeld, weet je 100 procent zeker dat iedereen in veiligheid is. Bezoekersbeheer kan dus van levensbelang zijn.

Forecasting en planning

De gegevens over personeelsbezetting uit het verleden kun je gebruiken voor forecasting. Ze geven je inzicht in waar en wanneer er onder- of overbezetting was: in bepaalde seizoenen, op specifieke dagen of tijden. Door deze data te gebruiken in je nieuwe planning, verhoog je de productiviteit. Bij een optimale personeelsplanning worden er niet te veel en niet te weinig mensen ingeroosterd. Kortom: een ideale bezetting en maximaal rendement. Als er geen onderbezetting is, is er ook minder risico op uitval wegens ziekteverzuim. Met een app kunnen medewerkers vooraf zelf diensten aanvragen of ruilen, en verlof aanvragen. Zo vergroot je de medewerker betrokkenheid en het verbetert de planning, terwijl het HR minder tijd kost.

Conclusie

Door bescherming van mensen, middelen en informatie te combineren, bereik je een veel hoger niveau van beveiliging en tevredenheid. Digitale en fysieke beveiliging zijn daarbij complementair. Door toegangscontrole, tijdsregistratie en personeelsplanning via een totaaloplossing te laten verlopen, creëer je veel extra handige mogelijkheden. De software van Interflex biedt al deze mogelijkheden via één softwareoplossing.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...