Cybersecurity voor bedrijven: best practices

Organisaties van vandaag, ongeacht hun omvang, bestaan uit vele digitale activa. Deze activa, waaronder websites, informatie, gegevens en andere vormen van online aanwezigheid zijn de brandstof van moderne bedrijven geworden. En ze moeten allemaal worden beschermd. Veeam beschrijft de best practices.

Cybersecurity voor bedrijven verdedigt en beschermt, net als zijn tegenhanger in de fysieke wereld, alle digitale activa van een organisatie, ongeacht waar deze zijn opgeslagen of toegankelijk zijn. Om zichzelf effectief te beschermen, moeten bedrijven uitgebreide cybersecurity-strategieën implementeren.

En de bescherming van digitale activa en de uitvoering van deze beschermingsstrategieën is nooit de taak van slechts één persoon, of zelfs van een groep mensen, in een bepaald bedrijf. Gil Vega, chief information security officer bij Veeam Software, legt uit: “Iedereen is verantwoordelijk voor cybersecurity, ook de CEO, het bestuur en het senior leadership team. Iedereen moet ervoor zorgen dat het bedrijf voorbereid is.”

Wat maakt cybersecurity voor bedrijven belangrijk?

Vega wijst erop dat hackers “slimmer beginnen te worden in het gebruik van bedrijfsinformatie.” Hackers willen de gevoelige gegevens van uw bedrijf, en ze zijn gewiekst over hoe ze die gegevens gebruiken om uw bedrijf te manipuleren en af te persen, voordat ze uw gegevens losgeld teruggeven. Uw verdedigingsstrategie op het gebied van cybersecurity zal ervoor zorgen dat uw organisatie beschermd blijft tegen deze kwaadaardige personen. Dit is waar de echte waarde van cybersecurity voor bedrijven wordt getoond. Een goed ontwikkeld cybersecurity-plan, en de uitvoering van beschermingstechnologieën en -beheer, helpt cyberdreigingen, datalekken, phishing-pogingen, malware en nog veel meer te bestrijden.

Best practices

Het is belangrijk om aanvallers buiten te houden en voorbereid te zijn om ze tegen te houden als (en wanneer) ze langs uw verdediging komen. Dus, met de kracht van verdediging en weerbaarheid in gedachten, laten we eens kijken naar enkele van de beste praktijken die bedrijven kunnen toepassen voor hun zakelijke cyberbeveiliging.

  • Wees cameraschuw. Hoe minder informatie over u en uw bedrijf, des te beter.
  • Blijf op de hoogte van cybersecurity-updates en onderhoud.
  • Identificeer bedreigingen en beoordeel de situatie regelmatig. Je kunt je niet verdedigen tegen iets waar je geen weet van hebt. Bewustwording is de sleutel tot een sterke verdediging.
  • Leer verschillende manieren om bedreigingen op te sporen en te neutraliseren.
  • Maak gebruik van end-to-end beveiliging.
  • Opleiding van medewerkers.
  • Onderzoek de mogelijke kwetsbaarheden of zwakke plekken in de verdedigingsstrategie van uw organisatie.
  • Creëer sterke wachtwoorden en verdediging.
  • Implementeer multi-factor authenticatie.
  • Zorg voor een actieplan voor als er een aanval plaatsvindt.

Door Megan Schillereff

Lees meer over dit onderwerp in de volledige blogpost op https://www.veeam.com/blog/enterprise-cybersecurity.html.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X