Heeft u de juiste cloud voor de juiste workload?

Veel CIO’s lopen op een evenwichtsbalk om de investeringen die nodig zijn tijdens de wereldwijde pandemie op één lijn te brengen met de investeringen die gepland staan voor digitale transformatie. De cloud speelt hierbij een belangrijke rol. En terecht, want de voordelen zijn talloos. Denk aan de snelle implementatie, de gebruikersvriendelijkheid en de toegang tot continue innovatie om de klantervaring in realtime te verbeteren. Om deze evenwichtsoefening tot een goed einde te brengen pleiten we bij Fujitsu voor hybride cloudmodellen, omdat dit model enerzijds de kosten optimaliseert en anderzijds innovatie stimuleert.

Een hybride cloudmodel biedt niet alleen voordelen voor organisaties die nu voornamelijk on-premise werken. Ook historisch cloudgeoriënteerde bedrijven zoals Netflix, Dropbox, Uber en Airbnb kiezen voor hybride modellen. Zo is het Content Delivery Network van Netflix, waar de videocontent wordt opgeslagen die wordt gestreamd naar gebruikers in datacentra over de hele wereld, gebaseerd op een on-premise model. Ook het historisch cloudgeoriënteerde bedrijf Uber heeft een hybride model geadopteerd om de toenemende IT-belasting onder controle te houden, snel nieuwe diensten te ontwikkelen en tegelijkertijd de naleving van AVG te waarborgen.

Maar wat is nu het juiste model voor jouw organisatie? Om u hiermee te helpen heeft Fujitsu, op basis van duizenden projecten bij klanten, het concept The Right Cloud for the Right Workload ontwikkeld. Met een vierfasenmodel gebaseerd op best practices helpen we organisaties zoals die van u stapsgewijs met het kiezen en implementeren van het juiste cloudmodel. In de eerste fase helpen we u met het identificeren van de uitdagingen waar u mee wordt geconfronteerd en analyseren we uw applicatielandschap. Welke applicaties moeten behouden, opnieuw gehost, geherstructureerd, opnieuw opgebouwd of vervangen worden? In de tweede en derde fase bepalen we op basis van de workloadvereisten, samen met u, de juiste architectuur. We selecteren het meest effectieve en kostenefficiënte leveringsmodel voor elke toepassing. Een kritische factor hierbij is de controle en toegang tot data verspreid over edge, core en cloud. In de laatste, vierde fase, integreren we de gekozen data-architectuur op alle fysieke en virtuele locaties en zorgen we voor succesvol datamanagement. Deze laatste stap is cruciaal omdat succesvolle integratie en beheer van uw data-architectuur essentieel is om groei te ondersteunen en een hogere productiviteit te garanderen.

Het ‘Right Cloud for the Right Workload’-concept wordt ondersteund door ons productportfolio op het gebied van geconvergeerde infrastructuren: FUJITSU Integrated System PRIMEFLEX. Al de producten in dit aanbod zijn voorzien van hybride IT-architecturen voor het efficiënt beheren van workloads over edge, core en cloud, zodat organisaties direct aan de slag kunnen met het consolideren van hun cloudroadmaps, om met succes een hybride cloudstrategie te implementeren.

Kies de juiste cloud voor de juiste workload, samen met Fujitsu. Voor vragen, of als u wilt reageren op dit artikel, kunt u contact met me opnemen: peter.wouters@fujitsu.com

Auteur: Peter Wouters, IT Consultant, Fujitsu Nederland

Gerelateerde berichten...

X