Het belang van IT-recycling

recycling ict-producten

COVID-19 heeft een flinke impact op de manier van werken en de rol van kantoren. Zo hebben we te maken met bedrijfssluitingen, reorganisaties of bedrijven die ervoor kiezen om volledig vanuit huis te gaan werken.

Maar wat moet je dan met een kantoor vol monitoren, laptops en harde schijven die niet meer worden gebruikt? Hoog tijd om juist nu een grote IT schoonmaak te houden. Wij leggen je in dit artikel uit waarom het van belang is om je IT te recyclen.

Harde schijven vernietigen

Nog oude laptops of computers op kantoor liggen van oud-medewerkers? De harde schijven van deze apparaten bevatten hoogstwaarschijnlijk nog belangrijke klantdata, gegevens van medewerkers of andere soorten data dat niet in verkeerde handen mag vallen. Harde schijven vernietigen zou om deze reden standaard in de agenda’s van ICT-managers moeten staan.

Recycling van servers en elektronica

Niet alleen laptops, computers en harde schijven kunnen meegenomen worden in de grote IT schoonmaak. Elk apparaat waar elektronen in zit, kan gerecycled worden. Denk hierbij aan huishoudelijk apparatuur uit de bedrijfskeuken, radiozenders en ontvangers en muziekinstallaties.

Maar ook telefoons en servers kunnen gerecycled worden. Een server gaat bijvoorbeeld 3 tot 5 jaar mee, voordat de software niet meer ondersteund wordt en de kans op storingen toeneemt. 74% van de onderdelen van een server kan gerecycled kan worden.

Kortom, het recyclen van IT en het vernietigen van harde schijven zorgt niet alleen voor een opgeruimd kantoor of serverruimte, je draagt als bedrijf ook bij aan het milieu en voorkomt datalekken. Zet IT-Recycling daarom standaard op de bedrijfsagenda.

IT-Recycling en harde schijven vernietigen door een erkend bedrijf

Er zijn diverse recyclingbedrijven in de markt die harde schijven vernietigen. Let altijd op het WEEELABEX-certificaat als je een partij benadert. Alleen een WEEELABEX-certificering laat zien dat een bedrijf voldoet aan de wettelijke eisen voor de verwerking van harde schijven en andere elektronische apparatuur.

Bij IT-Recycling kun je harde schijven vernietigen op twee manieren. Je kunt de harde schijven door het bedrijf laten meenemen in containers en vernietigen het vervolgens in de eigen loods, of zij komen de datadragers op locatie vernietigen met de mobiele harddisk shredder. Zo kun je met eigen ogen zien dat de data voorgoed vernietigd is.

Gerelateerde berichten...

X