Service Orchestration and Automation Platforms (SOAPs)

Wat is een Service Orchestration en Automation Platform (SOAP)? Is dat niet gewoon een andere benaming voor workload-automatisering? Niet helemaal!

Volgens Gartner houdt de term SOAP in dat workload-automatisering ontworpen is voor event-driven bedrijfsmodellen en een cloud-infrastructuur. Het idee hierachter is dat infrastructuur en operations (I&O) klantgerichte flexibiliteit stimuleren door deze platforms te gebruiken als onderdeel van hun cloud-, big data- en DevOps-initiatieven. Gartner voorspelt dat 80 procent van de organisaties die automatiseringstools gebruiken tussen nu en 2024 zullen overschakelen op SOAP’s.

Wat is een SOAP nu precies?

Dit type automatiseringsplatform biedt een combinatie van workflow-orkestratie en resource-provisioning binnen de hybride IT-infrastructuur van een organisatie. SOAP’s kunnen zich aanpassen aan cloud-native infrastructuur en applicatie-architectuur, in tegenstelling tot oude tools voor job scheduling en workload automatisering. Deze mogelijkheden worden geïntegreerd met DevOps-tool chains om meer flexibiliteit te bieden, zodat bedrijven snel automatisering kunnen ontwikkelen die de resultaten en ervaringen van eindgebruikers direct verbetert.

Hoe helpen SOAP’s een organisatie?

De Gartner ‘Market Guide for Service Orchestration and Automation Platforms’ geeft aan dat veel van de huidige automatiseringstools niet voldoen aan de behoeften van IT-omgevingen met een cloud-native infrastructuur en big data workloads. SOAP’s automatiseren daarentegen workflows die zich uitstrekken over verschillende toepassings- en infrastructuurdomeinen, waaronder cloud en big data. Dit minimaliseert de complexiteit en verhoogt de snelheid en flexibiliteit, doordat een enkel platform alle bedrijfsprocessen kan beheren, in plaats van te vertrouwen op een combinatie van afzonderlijke tools.
SOAP’s stellen ook meerdere teams, waaronder sommige buiten de IT-afdeling, in staat om te profiteren van real-time, event-driven orkestratie van business services. Deze mogelijkheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven om snel en daadkrachtig te kunnen reageren op de behoeften van klanten. Event-gestuurde orkestratie voert processen uit op het moment dat ze nodig zijn in plaats van te wachten op een vooraf geplande tijd, en levert betere service en ervaring voor klanten.
SOAP’s ondersteunen bedrijfsflexibiliteit en digitale innovatie, terwijl ze kostenbesparingen, operationele efficiëntie en processtandaardisatie stimuleren.

Hoe kan ik hiermee aan de slag?

Redwood’s RunMyJobs® is een SOAP. Het levert vanaf het begin automatiseringsmogelijkheden voor workloads voor event-gestuurde, hybride-cloud multi-applicatie IT-omgevingen.
RunMyJobs is SaaS-gebaseerde software die cloud-native workflow-orkestratie en procesautomatisering biedt met een systeem- en hostonafhankelijk ontwerp. Dit betekent dat het applicaties rechtstreeks ondersteunt, of ze nu op locatie draaien of in de cloud worden gehost.
RunMyJobs ondersteunt ook de behoeften van event-gestuurde bedrijfsmodellen. Met RunMyJobs kunnen processen onmiddellijk reageren wanneer de juiste gegevens zijn ontvangen of aan de juiste set voorwaarden is voldaan. Ook kunnen ze volgens zeer flexibele schema’s worden uitgevoerd.

Hoe belangrijk is het om een SOAP te hebben?

Door RunMyJobs te implementeren, kunt u de operationele uitdagingen overwinnen waarmee u wordt geconfronteerd, naarmate u meer applicaties en workloads naar de cloud verplaatst en wanneer u event-gestuurde en klantgerichte bedrijfsmodellen ontwikkelt die nodig zijn om te concurreren. Met de SaaS-levering van RunMyJobs beschikt u over de betrouwbaarheid en schaalbaarheid die u nodig hebt, zonder de moeite en kosten van onderhoud. Het implementeren van een SOAP is een cruciaal onderdeel van uw journey om een echt digitaal bedrijf te worden.

Gerelateerde berichten...