Serviceproviders: vereenvoudig hybride en multi-cloud back-up

Als serviceprovider die beheerde back-upservices levert, maken veel van de klanten die u bedient in hoog tempo gebruik van hyper-scale publieke cloudplatforms zoals AWS, Microsoft Azure en Google Cloud, als onderdeel van een hybride of multi-cloudstrategie. Zij vertrouwen op u om hen te helpen om hun data / gegevens te beschermen. Meer dan 50% van de ondervraagde respondenten zegt zelfs dat hun organisatie tegen 2024 een hybride-cloudstrategie overweegt. Hoewel concurreren met deze grote publieke cloudproviders om Infrastructure and Platform as a Service-oplossingen te leveren misschien niet voordelig is, is het beheren en beschermen van data nog steeds een essentiële behoefte en een winstgevende kans.

Hybride en multi-cloudomgevingen creëren een aantal gemeenschappelijke uitdagingen voor managed service providers (MSPs) die Backup as a Service (BaaS) strategieën ontwerpen die alle workloads beschermen, ongeacht waar ze zich bevinden.

Enkele voorbeelden van deze uitdagingen zijn:

  • Beheer van wildgroei van data – naarmate de productie van data snel toeneemt, zijn serviceproviders er verantwoordelijk voor dat ze alles back-uppen, mogelijk op meerdere platforms, waaronder hyperscale platforms en het legacy datacenter.
  • Meerdere leveranciers van back-ups – het kan zijn dat uw klanten al een cloud-native back-upoplossing hebben gekocht en geïmplementeerd, en nu de last van het beheer van meerdere leveranciers aan u overlaten.
  • Gedecentraliseerde beheertools – bewaking, beheer en facturering op afstand zijn essentieel voor een efficiënte MSP-praktijk. Zonder de juiste, speciaal gebouwde integraties, self-servicemogelijkheden en een gecentraliseerde manier om hybride cloudomgevingen te beheren, moeten uw technici meerdere tools en beheerplatforms leren kennen en gebruiken, wat leidt tot tijdverspilling en ten koste gaat van de productiviteit.
Vereenvoudig multi- en hybride-cloud gegevensbescherming voor u en uw klant

Aangezien de IT-omgevingen van uw klanten blijven moderniseren en uw technische en operationele teams zo efficiënt mogelijk moeten werken, is het belangrijk om gegevensbescherming en het beheer van on-premise en cloud-workloads te consolideren in één platform.

Enkele voordelen van het gebruik van één platform voor alle on-premises en hybride-cloud gegevensbeschermingsbehoeften van uw klanten zijn:

  • Gecentraliseerd beheer – het beheer van meerdere back-upoplossingen kan belastend worden als u of uw technici een heleboel verschillende consoles en interfaces moeten leren kennen en gebruiken. Eén platform om alle gegevens van uw klanten te beschermen, plus gecentraliseerde gebruikersinterfaces, API’s en integraties in de tools die u al gebruikt, stroomlijnt de bedrijfsvoering en bevordert de mogelijkheid om te schalen zonder complexiteit.
  • Eenvoudige licentiëring – niemand houdt van licentieverlening, en het beheren van licenties van meerdere leveranciers maakt het er niet beter op. Slechts de licenties van één leverancier hoeven te worden beheerd, en het bespaart een hoop tijd en ergernissen.
  • Prijzen met korting – het beheer van meerdere leveranciers staat garant voor hogere kosten, omdat u voor elke klantsituatie een aparte licentie moet kopen. Doorgaans bieden leveranciers volumekortingen naarmate uw klantenbestand en licentiegebruik toeneemt, waardoor de kosten dalen en uw marges toenemen.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar: https://vee.am/znxXPw.

Auteur:


Mike Loos, Global Product Marketing Manager van de Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) groep

Gerelateerde berichten...

X