Verbinden, vereenvoudigen en verhogen; kies je eigen startpunt

Steeds vaker worden we geconfronteerd met woorden waar we zelf iets van moeten maken. Met deze zogenaamde ‘krachttermen’ moet je dan zelf bedenken hoe het bedoeld wordt. En dan is het nog maar de vraag of je dat goed doet. Voor manieren van werken en werkmethoden zijn vele termen, allemaal gehuld in onduidelijkheid of verworden tot een vaag containerbegrip. Zijn we vele jaren geleden niet begonnen met de term ‘Het Nieuwe Werken’?

Nog steeds heb ik hier geen beeld bij en ik vraag wel eens af of ik überhaupt hieraan heb deelgenomen. Is het zelfs niet zo dat elke nieuwe dag een begin is van het nieuwe werken? Elke dag heeft toch een startpunt? Wat mij betreft is het startpunt van de dag een term die alle krachttermen overbodig maakt.

Intuïtief aan de slag met je eigen startpunt van de dag

Als je met een kopje koffie ‘s ochtends begint met het startpunt van de dag, kun je zelf bepalen hoe je er invulling aan geeft. Dit is op zich wel een interessante gedachte, maar hoe maken we dat mogelijk? Zoeken we niet allemaal naar een werkwijze waarbij het voelt alsof die werkwijze het beste bij je past zonder dat het opgelegd is? En ook nog eens efficiënt is en automatisch voor jou wordt gepresenteerd.
iPhone en Android gebruikers weten precies wat ik hiermee bedoel. Het lijkt er altijd op dat het toestel zich aanpast, vooraf weet wat jij wilt en zelf keuzes maakt zonder de gebruiker telkens vraagt te kiezen.
Als dit nu ook zo geregeld kan worden als startpunt van de dag, met een cloud werkplek op maat. Zou dat niet fantastisch zijn? Je zoekt het zelf uit, en dat gaat ook intuïtief.

Wat heb je nodig?

Om dit mogelijk te maken, moeten we weten welk gereedschap je nodig hebt, met welke applicaties werk je bijvoorbeeld? En welke processen zijn voor jou van belang?
Je zorgt voor een startpunt van de dag dat herkenbaar is en toch nieuw is. Informatie wordt niet meer beperkt door tijd en plaats, maar is overal en altijd beschikbaar. De traditionele werkwijze, ja zelfs de werkomgeving zal losgelaten moeten worden. Dat is mooi, want zo kom je tot het ideale startpunt van de dag.
Deze andere manier van werken past bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. In the battle for the best kom je zo tot een voorsprong op je concurrent.

 

Gerelateerde berichten...

X